Medische fout

Met medische fout of medische misser worden alle fouten die optreden door een medische behandeling bedoeld. Ofwel een ongewenst en vermijdbaar neveneffect van een medische behandeling. Een medische fout wordt meestal veroorzaakt door een arts, verpleegkundige of paramedisch personeel.

Naast de term fout moet de term onbedoelde schade worden herkend. De definitie van onbedoelde schade is “een onbedoelde uitkomst die is ontstaan door het (niet) handelen van een zorgverlener en/of door het zorgsysteem met schade voor de patiënt zodanig ernstig dat er sprake is van tijdelijke of permanente beperking dan wel overlijden van de patiënt”.

Medische fouten zijn gevallen waar onbedoelde schade optrad waarbij dat vermijdbaar was. Medische fouten kunnen leiden tot fysieke, sociale, mentale en financiële problemen.

Gratis advies m.b.t. medische fout? Dan kunt u onderstaand mailformulier invullen. Samen met u bespreken wij uw situatie binnen 24 uur. Na interne analyse met onze letselschadespecialist brengen wij een helder advies uit. Uw mogelijkheden m.b.t. het claimen van een schadevergoeding ter compensatie van de medische fout zullen we dan kenbaar maken. Onze service is kosteloos.

Scroll naar boven