Quad en letselschade

Letselschade na ongeluk met quad

Quads zijn speciale voertuigen met vier wielen. Ze bestaan in twee varianten. De zware variant waar je een B-rijbewijs voor nodig hebt en de lichtere (bromfiets)variant. Voor de quad, die is goedgekeurd als personenauto/bedrijfsauto is een helm niet verplicht.

Is een quad gevaarlijk?

Bij een ongeval is een quadbestuurder bijzonder kwetsbaar. De kans om zwaargewond te raken of om het leven te komen is tien keer groter dan bij een auto-ongeval.

Quad op de openbare weg

Een quad die zich op de openbare weg bevindt moet geschikt zijn voor de openbare weg en voorzien zijn van een geldig kenteken. Bedenk wel goed wat je met de quad wil gaan doen. Deze voertuigen zijn recreatief bedoeld en niet geschikt voor het afleggen van lange afstanden. Zorg voor een goede quadverzekering wanneer je met dit voertuig op de openbare weg gaat.

Ongeluk met Quad in het buitenland

Wanneer je in het buitenland een quad huurt om op te toeren, valt dit niet onder de reisverzekering. U zult dus ter plaatse een quadverzekering moeten afsluiten voor de gehuurde quad. Bij letselschade zal uw zorgverzekering de medische kosten dekken, echter tegen Nederlandse prijzen. Het is dus mogelijk dat de vergoeding die u krijgt van uw zorgverzekering niet kostendekkend is. De risico’s bij het huren van een quad zowel financieel als fysiek worden vaak onderschat. Draag in ieder geval een helm, om de kans op ernstige letselschade zoveel mogelijk te verkleinen.

Ander aansprakelijk voor ongeval met quad?

Heeft u een ongeval gehad met een quad en was een medeweggebruiker de veroorzaker van het ongeval? Waarschijnlijk heeft u dan recht op schadevergoeding. Wilt u hier meer over weten en uw zaak met een deskundige bespreken? Vul dan onderstaand formulier in en één van onze medewerkers neemt binnen 24 uur contact met u op. We spreken dan uw zaak met u door en voorzien u van gratis en vrijblijvend advies.

Scroll naar boven