Revalidatiekosten letselschade

U wilt revalidatiekosten van uw letselschade verhalen

Soms is revalidatie nodig om weer te herstellen of in ieder geval zo goed mogelijk te herstellen. Hoe dit traject verloopt is afhankelijk van uw letsel en samen met een revalidatiearts wordt het te lopen traject vastgesteld. Uit dit traject komt naar voren hoe u zult revalideren. Gebeurt dit klinisch of poliklinisch, in een ziekenhuis, verpleeghuis of bij een specialist? Het doel van de revalidatie is zelfstandiger te worden. Hoe zelfstandig dat is, hangt af van de beperking.

Kosten revalidatie

De meeste kosten voor revalidatie worden op de eigen bijdrage na door de verzekering vergoed, mits de instelling waarin u revalideert een contract heeft met uw verzekering. Wanneer dit niet het geval is, wordt afhankelijk van uw verzekering tussen de 60 en 90 % vergoed. In een revalidatiecentrum worden soms hulpmiddelen aangeboden die belemmeringen verminderen. Voor sommige van deze hulpmiddelen kan afhankelijk van uw verzekering een eigen bijdrage gelden.

Verblijf revalidatiecentrum verhalen

Wanneer u door toedoen van iemand anders een ongeval heeft gehad, kunt u de schade op hem of haar verhalen. Wanneer u na het ongeval in een revalidatie-instelling bent opgenomen, kunt u ook voor deze schade een vergoeding krijgen. Het gaat dan om een zogenaamde daggeldvergoeding. Een vergoeding van een vast bedrag per dag, bedoeld als schadevergoeding voor de kosten die u misschien maakt in de instelling zoals bijvoorbeeld huur van een televisie, telefoonkosten, tijdschriften en/of parkeerkosten bezoekers. De vergoeding bedraagt sinds 1 januari 2015 € 14,- per dag opname.

Dikwijls is na het verblijf in een revalidatiecentrum nog fysiotherapie noodzakelijk. Deze behandelingen worden vaak maar gedeeltelijk vergoed door de verzekering, ook deze kosten horen bij de letselschade en kunt u verhalen op de schuldige tegenpartij.

Letsel opgelopen en u wilt schadevergoeding?

Via ons kunt u kosteloos letselschade advies krijgen. Vul het mailformulier in en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen. Na interne analyse van uw zaak laten wij u weten of u recht heeft op schadevergoeding.

Scroll naar boven