Schade verhalen na een aanrijding op zebrapad

Wat zijn mijn rechten na een aanrijding op het zebrapad?

In dit artikel vindt u algemene richtlijnen. Voor advies aangaande uw eigen situatie kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen.

In Nederland komt het vaak voor dat voetgangers betrokken raken bij verkeersongevallen op een zebrapad. In deze situaties heeft de voetganger altijd voorrang. De bestuurder van het gemotoriseerde voertuig is aansprakelijk. Wanneer u aangereden wordt op een zebrapad, is het belangrijk om te weten welke rechten u heeft en hoe u uw schade kunt verhalen. Bent uzelf slachtoffer van een Aanrijding op Zebrapad? Wij helpen u graag verder.

Voorrang op Zebrapad

Het zebrapad is speciaal ontworpen om voetgangers te beschermen bij het oversteken van de weg. De voetganger heeft daarom altijd voorrang op het zebrapad. Dit geldt zelfs wanneer de bestuurder niet schuldig is aan het ongeval. In dat geval is de bestuurder nog steeds voor minstens 50% aansprakelijk.

Letselschadevergoeding bij aanrijding op zebrapad

Wanneer u wordt aangereden op een zebrapad, heeft u recht op volledige schadevergoeding van de tegenpartij. Deze vergoeding moet 100% van de door u opgelopen schade dekken en mag niet verminderd worden. Bovendien heeft u recht op een voorschot. Dat kan u helpen bij eventuele financiële lasten die u heeft door uw herstelproces.

Tegenpartij doorgereden na aanrijding

In geval de tegenpartij doorrijdt na de aanrijding, wordt het moeilijker om de schade te verhalen. Echter, als er getuigen aanwezig waren, kunt u een aanvraag indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Het Waarborgfonds kan u helpen bij het verhalen van uw schade, zelfs wanneer de aansprakelijke partij niet verzekerd is. In dit geval is het verstandig om een belangenbehartiger in te schakelen, die u kan u informeren over het verhalen van uw schade en smartengeld.

Hulp van onze Letselschade-adviseur

Onze letselschade-adviseur kan u helpen bij het verhalen van uw schade. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en maken een nauwkeurige berekening van de door u opgelopen schade. Wij eisen de schadevergoeding en, indien er sprake is van blijvend letsel, ook een vergoeding voor gederfd levensgenot. Onze adviseur staat u bij tijdens de gehele juridische procedure die doorgaans zonder tussenkomst van een rechter plaatsvindt. Vul onderstaan mailformulier in voor juridische hulp.

Scroll naar boven