Schadevergoeding auto ongeluk aanrijding van achteren

Wanneer u van achteren wordt aangereden, kan er naast blikschade ook sprake zijn van letselschade. U ziet een botsing van achteren meestal niet aankomen en uw hoofd slingert door de onverwachte klap heen en weer. Dit is een ernstige belasting van de nek en kan soms een whiplash opleveren.

Omdat een whiplash vrij veel voorkomt bij een aanrijding auto van achteren, is het verstandig om bij nekklachten direct naar de huisarts te gaan. Dit is niet alleen bevorderlijk voor uw herstel, maar ook belangrijk voor een succesvolle schadeclaim.

Aansprakelijkheid ongeval

Volgens Artikel 19 van het Regelement Verkeerstekens en Verkeersregels moet een auto voldoende afstand houden van zijn voorganger, zodat deze tijd heeft om te reageren op onverwachte verkeerssituaties.

Wanneer u van achteren bent aangereden, wordt er van uitgegaan dat de achterop botsende auto te weinig afstand heeft gehouden en dus aansprakelijk is. Mocht de situatie anders zijn dan ligt de bewijslast bij de achterop botsende auto. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de voorste auto plotseling zonder reden op de rem is gaan staan.

Naar de dokter

Een aanrijding van achteren kan nekpijn, hoofdpijn, schouderpijn en lichte duizeligheid opleveren. Ga met dergelijke klachten altijd naar de dokter. Het kan zijn dat deze klachten in de loop der dagen weer verdwijnen, maar het is ook mogelijk dat in de weken of maanden erna meer klachten ontstaan zoals geheugenstoornissen, concentratieproblemen, vermoeidheidsklachten of oorsuizen.

Wanneer u de dokter pas weken of maanden na het ongeval bezoekt omdat er meerdere klachten zijn ontstaan, wordt het lastiger om het causaal verband tussen het ongeval en de klachten aan te tonen. De tegenpartij heeft dan de mogelijkheid om aan te voeren dat uw klachten niet het gevolg zijn van het ongeval, maar later zijn ontstaan.

Letselschade specialist nodig na ongeval?

Letselschade-Claim heeft mensen in dienst die gespecialiseerd zijn in whiplash zaken. Zij zijn op de hoogte van de laatste feiten en hebben een ruime ervaring in deze zaken. Wanneer u onderstaand formulier invult, nemen zij binnen 24 uur contact met u op om de zaak gratis en vrijblijvend met u door te nemen. U kunt daarna beslissen of wij de zaak verder voor u afhandelen.

Scroll naar boven