Schadevergoeding claimen bij de verzekeraar

Wanneer u recht heeft op schadevergoeding en u dit wilt claimen bij uw verzekering is het altijd verstandig om een letselschade jurist te vragen u bij te staan. Een verzekering is er immers op uit een zo laag mogelijke schadevergoeding uit te keren en het is dan verstandig om iemand met juridische kennis aan uw zijde te hebben, die uw belangen behartigt.

De taak van uw letselschade jurist

Een letselschade jurist verzamelt zoveel mogelijk feiten. Hoe groter het dossier, hoe steviger de zaak onderbouwd kan worden. Ook al is het duidelijk dat uw klachten veroorzaakt worden door het ongeval, dan nog heeft de letselschade jurist de taak om dit feit te bewijzen. Hoe beter de onderbouwing, hoe groter de kans dat er een redelijke schadevergoeding verkregen wordt. Het is dus belangrijk dat u zorgt voor zoveel mogelijk bewijsmateriaal om uw zaak te ondersteunen, zoals foto’s, namen en adressen van getuigen, het proces-verbaal van de politie en een zo volledig mogelijk ingevuld schadeformulier.

Wat heeft u nodig om schade te kunnen claimen bij een verzekeraar?

Wanneer u schade heeft opgelopen door een ander is het altijd van belang dat u een schuldige partij kunt aanwijzen. Deze kunt u dan aansprakelijk stellen voor de door u geleden schade. Dit is het begin van de procedure. U krijgt vrijwel altijd te maken met een verzekeringsmaatschappij als tegenpartij en deze zal in de meeste gevallen proberen om het verband tussen het ongeval en uw letsel te ontkennen, vandaar dat een goed onderbouwde zaak erg belangrijk is.

Schadevergoeding laten claimen bij verzekeraar

Wanneer u informatie wilt of geïnteresseerd bent in juridische hulp, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via onderstaand schadeformulier. Binnen 24 uur neemt één van onze medewerkers contact met u op. Samen bespreken we uw situatie en uw recht op schadevergoeding. Desgewenst kunt u daarna de zaak verder door ons laten behandelen. Wanneer de aansprakelijkheid van de tegenpartij duidelijk is, draait deze op voor de juridische kosten en is de rechtsbijstand voor u gratis.

Scroll naar boven