Schadevergoeding na auto-ongeluk

Een auto-ongeluk met letselschade heeft grote gevolgen voor het slachtoffer. Buiten de blikschade en pijn overheerst die enorme klap. Mensen die een auto-ongeluk hebben gehad hebben daar vaak nog lange tijd last van. Het aanvragen van een schadevergoeding na auto-ongeluk kan het beste worden uitgevoerd door een letselschadespecialist.

Kosteloos schadevergoeding na auto-ongeluk aanvragen

Vaak is het aanvragen van schadevergoeding na een ongeval kosteloos voor onze cliënten. Dit houdt verband met de wet. In Nederland dient de verzekeraar van de auto die het ongeval heeft veroorzaakt de redelijk kosten voor juridische bijstand van het slachtoffer te vergoeden.

Aanrijding van achteren

We nemen een aanrijding van achteren als voorbeeld. Stel u bent als bestuurder van een auto van achteren aangereden. Een dergelijk ongeval wordt ook wel kop-staartbotsing genoemd. Bij een aanrijding van achteren is in bijna alle gevallen degene die achterop reed aansprakelijk te stellen voor de schade. Het verhalen van letselschade valt ook onder de schade. De kosten voor juridisch advies bij letselschade hoeft u als slachtoffer van een ongeval dan ook niet zelf te betalen. In de praktijk gaat de factuur voor juridische hulp meestal rechtstreeks naar de verzekeraar van de tegenpartij.

Tegenpartij aansprakelijk stellen voor een auto-ongeluk

In verband met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij is het van belang dat u voldoende bewijsmateriaal heeft. Onderstaande tips kunnen u daarbij helpen:

  • Noteer het kenteken van de tegenpartij
  • Vul samen met de tegenpartij het Europees Schadeformulier in
  • Maak foto’s die een overzicht geven van de plaats van het ongeval
  • Maak foto’s van remsporen
  • Maak foto’s van de schade aan auto’s en overige schade

In zijn algemeenheid is het dus van belang om al het aanwezige bewijsmateriaal te verzamelen.

Schadevergoeding na auto-ongeluk claimen?

Wanneer u onderstaand formulier invult nemen wij binnen 24 uur telefonisch contact met u op. Samen bespreken we uw situatie en recht op schadevergoeding na uw auto-ongeluk. Deze service is geheeld kosteloos en vrijblijvend.

Indien wenselijk kunt u vervolgens uw schadevergoeding laten aanvragen door een gerenommeerd letselschade jurist van Letselschade-Claim. Normaliter is ook deze dienstverlening kosteloos voor u als slachtoffer van een ongeval.

Scroll naar boven