Schadevergoeding ongeval kok in keuken

Bent u kok en heeft u een ongeval gehad tijdens het werk? We begrijpen dat dat verstrekkende gevolgen kan hebben voor u en uw inkomen. Letselschade-Claim staat u graag bij en voorziet u kosteloos van letselschade advies.

Cijfers wijzen uit dat het gevaarlijkste werkt in Nederland wordt gedaan door koks. Het CBS heeft in samenwerking met TNO een onderzoek gedaan naar werk waarbij de meeste ongevallen plaatsvinden. Als kok heb je vaak te maken met veel stress/werkdruk. De gerechten moeten er zo snel mogelijk en het liefst gelijktijdig uit. Hete pannen, scherpe messen en gladde vloeren liggen op de loer. Een ongeval is zomaar gebeurd.

Letsel aanbranden

Welke ongevallen in de keuken zien we zoal in de letselschadepraktijk?

Jezelf snijden staat op één van de meest voorkomende ongelukken in de horeca. Door het gebrek aan tijd moet het vaak snel gebeuren. Dit veroorzaakt onachtzaamheid en snij ongevallen. Ook ontstaat dikwijls letsel als gevolg van uitglijden. Vloeren in keukens zijn vaak vochtig en soms vettig. Zodoende ontstaat een glijbaan waarover de kok zich behendig moet zien te manoeuvreren. Hete pannen met water of olie zijn ook niet ongevaarlijk. Dit in combinatie met een te kleine keuken, te veel mensen en stress maakt het leven van een kok omgeven door gevaar.

Heb ik recht op schadevergoeding voor een ongeluk in de keuken?

Deze vraag verschilt per situatie. Onderstaand een overzicht.

Schadevergoeding ongeluk kok – vast dienstverband

Uw salaris wordt doorbetaald

Stel u bent in dienst van een werkgever en er gebeurd een ongeluk waarbij u letselschade oploopt. Het ligt dan voor de hand dat de verzekeraar van uw werkgever uw schade dekt. Dit kan bestaan uit verlies van arbeidsvermogen omdat u uw werk als kok (tijdelijk) niet meer kunt uitvoeren.  Indien u een vaste baan heeft dan zal het salaris gewoon doorlopen.

Letselschade ongeluk kok – beperkt aantal uren contract

Het te verwachten aantal te werken uren dient te worden aangetoond

 Indien u een beperkt aantal uren contract heeft dan kan het zo zijn dat u minder of geen uren draait. Bij het schadeloos stellen kijken we dan naar het aantal uren dat u normaliter zou hebben gewerkt. Dit wordt bepaald op basis van de afgelopen periode of toezeggingen van uw werkgever. De verzekeraar van uw werkgever dient uw letselschade te vergoeden.

Schadevergoeding ongeval keuken als zelfstandig ondernemer

Is uw ondernemersrisico afdoende verzekerd?

Indien u zelfstandig kok bent en u verlies aan inkomsten heeft dan kunnen we kijken naar uw eigen verzekeraar. Heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een ander schadeverzekering is dan de hamvraag.

In bovenstaande situaties dienen we ook nog te kijken naar de volgende zaken. Wat is de aard van het leed? Wat is de duur van het letsel? Gaat het om letsel dat snel hersteld of gaat het om langdurig/ blijvend letsel? Heeft het ongeval nog andere kosten/schade veroorzaakt? Alle schadeposten dienen meegenomen te worden bij het claimen van een schadevergoeding ongeval in keuken.

Letselschade verhalen voor ongeluk in de keuken

Indien u juridische hulp wilt bij het claimen van schadevergoeding voor een ongeluk in de keuken dan helpen wij u graag. De kosten van juridische hulp hoeft u zelf niet te voldoen, deze dienen vergoed te worden door een verzekeraar en/of aansprakelijk partij. Voor vrijblijvend advies kunt u onderstaand mailformulier invullen. Binnen 24 uur nemen we telefonisch contact met u op. Samen bespreken we dan de situatie die is ontstaan door het ongeluk op de werkvloer.

    Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen.

    Scroll naar boven