Schadevergoeding ongeval op werk

Schadevergoeding ongeval op werk claimen

Een schadevergoeding na een ongeval op het werk is op zijn plaats indien er sprake is van letselschade en een aansprakelijke partij. Vaak kan de werkgever/verzekeraar werkgever voor de schade verantwoordelijk gehouden worden. Elke werkgever heeft de plicht om een veilige werkomgeving te bieden. Als de werkgever in het nakomen van deze zorgplicht te kort is geschoten, dan kan er een schadevergoeding na het ongeval op het werk worden geclaimd.

Ook kan het zo zijn dat de werkgever en de werknemer geen blaam treft. Er is simpelweg sprake van een noodlottig ongeval. In dergelijke situaties kan de schade bij de verzekeraar van de werkgever verhaald worden.

Het spreekt voor zich, dat het voor u als slachtoffer van het bedrijfsongeval lastig is om te krijgen waar u recht op hebt Letselschade-Claim wil u daar graag bij van dienst zijn en u van een gratis advies voorzien.

Bewijslast bij schadevergoeding ongeval op werk

Het is belangrijk te weten dat de bewijslast voor het verkrijgen van een schadevergoeding als gevolg van een ongeval tegenwoordig bij de werkgever ligt.

Uw werkgever is van alle regels en bedrijfsprocessen op de hoogte en daar hebt u niet altijd inzicht in. Om voor een schadevergoeding na een ongeval op het werk in aanmerking te komen, dient aangetoond te worden wat het verloop van het bedrijfsproces was op het moment dat het bedrijfsongeval zich voordeed.

De werkgever is degene die dient te bewijzen dat de verplichting tot het bieden van een veilige werkomgeving en wat daarmee samenhangt is nagekomen. De werkgever kan aansprakelijk wordt gehouden voor het ongeval op het werk als blijkt dat de zorgplicht niet is nagekomen en dient daarbij een volledige schadevergoeding te betalen voor immateriële en materiële schade.

Kosteloos advies voor een schadevergoeding na bedrijfsongeval

Om voor een maximale schadevergoeding in aanmerking te komen na een ongeval op het werk, is het belangrijk dat u gebruik maakt van de diensten van een letselschadespecialist.

Wij zijn expert op het gebied van letselschade en geven u graag gratis advies over uw specifieke situatie nadat u online onderstaand vragenformulier hebt ingevuld. U kunt binnen 24 uur een reactie van ons verwachten.

Scroll naar boven