Schadevergoeding verkeersongeval aanvragen

Schadevergoeding verkeersongeval aanvragen

Een verkeersongeval heeft een grote impact op betrokkenen. Via Letselschade-Claim kunnen slachtoffers van een verkeersongeval schadevergoeding aanvragen. Vaak krijgen betrokkenen naast blikschade te maken met letselschade.

Soms is het letsel zichtbaar maar vaak ook niet. Denk bijvoorbeeld aan een whiplash. Van buiten zijn nekklachten vaak niet waarneembaar, maar van binnen des te heviger voelbaar voor het slachtoffer.

Daarnaast zit de schrik er doorgaans behoorlijk in. Betrokken kunnen dan ook nog lange tijd last hebben van het ongeval. Dit uit zich door bijvoorbeeld flashbacks  en angst om in een auto te stappen.

Heb ik recht op schadevergoeding na een verkeersongeval?

Indien de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeval kunt u schadevergoeding verkeersongeval aanvragen. Via onze letselschade jurist kunt u dit kosteloos laten doen. Een letselschade specialist is een jurist die zich heeft toegelegd op het aanvragen van schadevergoeding na een verkeersongeluk.

Als uzelf aansprakelijk bent voor het ongeval dan is het van belang om te bekijken welke verzekeringen u heeft afgesloten. De meest gangbare autoverzekeringen zijn:

  1. WA-verzekering
  2. WA-verzekering + beperkt casco
  3. WA verzekering + volledig casco

1. De WA-verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid. Voor bestuurders van een motorvoertuig/auto is een WA-verzekering verplicht. Bij eigen aansprakelijkheid dekt de WA-verzekering enkel de schade inclusief letselschade van de tegenpartij.

2. De WA-verzekering + beperkt casco dekt de wettelijke aansprakelijkheid plus noodweer, brand, diefstal, aanrijdingen met dieren en ruitschade.

3. De WA-verzekering + volledig casco dekt in beginsel alle materiële schade aan uw auto. Bij een verkeersongeval met eigen aansprakelijkheid wordt de schade aan de eigen auto dus ook vergoedt. Deze verzekering wordt ook vaak “All-risk verzekering genoemd”.

Schadevergoeding verkeersongeval & inzittenden- verzekering

Buiten de bovenstaande schadeverzekeringen voor de auto bestaan er verzekeringen die betrekking hebben op de letselschade. Het gaat hier om de zogenaamde inzittendenverzekering. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende verzekeringen:

  1. SVI Schadeverzekering Inzittenden
  2. OVI Ongevallen inzittendenverzekering

De SVI keert schadevergoeding verkeersongeval uit die verband houdt met de werkelijk geleden schade. De OVI staat voor Ongevallenverzekering Inzittenden. Deze verzekering keert een van te voren afgesproken schadebedrag uit. De SVI dekt juridische hulp bij letselschade en de OVI dekt geen juridische hulp voor het slachtoffer.

Schadevergoeding verkeersongeval aanvragen?

Indien uzelf een verkeersongeval heeft gehad en u heeft letselschade opgelopen dan kunt u contact met ons opnemen. Eén van onze ervaren letselschade specialisten zal u voorzien van letselschade advies. Desgewenst kunt u vervolgens kosteloos schadevergoeding voor uw verkeersongeluk aanvragen. Vul gerust even onderstaand formulier in voor advies op maat!

Scroll naar boven