Vergoeding whiplash letsel

Per jaar lopen zo’n 15.000 Nederlanders een whiplash op in het verkeer en het totaal aantal whiplash slachtoffers per jaar wordt geschat tussen de 15.000 en 30.000 Nederlanders. Het is namelijk ook mogelijk om een whiplash op te lopen tijdens het sporten of bij een val van een paard of van de trap. Whiplash letsel komt dus veel voor.

Whiplash klachten voorkomen

Wanneer de hoofdsteun in de auto goed is afgesteld kan dit de kans op een whiplash enorm doen afnemen. De bovenkant van de hoofdsteun moet gelijk zijn met de bovenkant van het hoofd. Verder moet de afstand tussen de hoofdsteun en het hoofd niet groter zijn dan vier centimeter. De hoofdsteun en dus ook de rugleuning moet niet te ver naar achter zijn afgesteld, evt. kunt u een hoofdsteunkussen op de hoofdsteun bevestigen.  In de auto is een goede zithouding belangrijk, wanneer u een whiplash wilt voorkomen.

Vergoeding whiplash letsel

Bij een vergoeding voor whiplash letsel komt al snel de vraag om de hoek of er sprake is van een causaal verband tussen het ongeval en de klachten. Bovendien is een whiplash niet objectief medisch aantoonbaar. Daarom is het in dit geval onverstandig om als leek zelf de discussie met de verzekering te voeren. U kunt zich beter laten bijstaan door een letselschade deskundige gespecialiseerd in whiplashklachten. Deze is op de hoogte van de laatste richtlijnen en beschikt over voldoende medische en juridische kennis om de discussie in uw voordeel te beslechten.

Hoogte whiplash vergoeding

De hoogte van de schadevergoeding bij een whiplash is afhankelijk van de volgende factoren:

  • De duur van de klachten
  • Geneest u volledig, of blijven er restverschijnselen bestaan
  • Wat is de impact van de klachten op uw leven?

Contact opnemen voor schadevergoeding

Via onderstaand mailformulier kunt u kosteloos en vrijblijvend advies inwinnen over de mogelijkheden. Stel gerust uw vragen en onze letselschade specialist zal deze zo volledig mogelijk beantwoorden. Desgewenst kunt u vervolgens uw dossier door ons laten behandelen.

Scroll naar boven