Whiplash behandelingen

Als u een whiplash heeft opgelopen door een ongeval, dan zijn er verschillende behandel methoden. Op deze pagina vindt u een vijftal whiplash behandelmethoden. Wij raden aan altijd eerst uw huisarts te raadplegen als u een whiplash behandeling/therapie wilt aangaan.

  1. Multidisciplinaire behandeling
  2. Emotional Freedom Techniques ofwel EFT behandeling
  3. Sensorische informatieverwerking therapie
  4. Cranio sacraal therapie
  5. Acupunctuur                                     

Multidisciplinaire behandeling

Bij deze whiplash behandelmethode wordt u door diverse specialisten, die ieder bekwaam zijn in hun eigen discipline, behandelt. Verschillende medische specialisten zijn bij een Multidisciplinaire behandeling in één pand ondergebracht Zo wordt u geholpen door een anesthesioloog die specifiek en alleen uw pijnklachten behandeld.

Whiplash Multidisciplinaire BehandelmethodeDe klachten ten aanzien van uw bewegingsapparaat, worden behandeld door een fysiotherapeut, of als u dat liever heeft, een manueel therapeut. De cognitieve en gedragsmatige klachten die u heeft, worden specifiek en alleen behandeld door een neuroloog en psycholoog, middels cognitieve gedragstherapie, of neurofeedback. Voor uw oogproblemen wordt u behandeld door een functioneel optometrist.

Als u na het oplopen van een whiplash overgevoeligheid ervaart door geluiden die een diepere impact op u hebben dan voorheen, dan bent u aangewezen op het audiologisch centrum. Dat geld idem als u lijdt aan slaapproblemen, want dan kunt u terecht bij het centra voor slaap- en waakstoornissen. Voor de praktische problemen die u ondervindt tijdens uw dagelijkse activiteiten, is er altijd een ergotherapeut en een maatschappelijk werker aanwezig.

Emotional Freedom Techniques ofwel EFT behandeling

Whiplash behandeling EFTVoor deze whiplash behandeling komt u in aanmerking als de aangeboden therapie van de manueel therapeut niet bij u heeft geholpen. De behandeling bestaat uit een bepaalde kloptechniek, waarbij de therapeut u op bepaalde delen van het lichaam herhaaldelijk klopt.

Daarnaast is deze therapie meer op uw onderbewuste gericht; zodat pijnklachten sneller uit het systeem van de cliënt verdwijnt. Deze therapie wordt normaliter vergoed door verzekeraars.

 Sensorische informatieverwerking therapie

Whiplash behandeling - Sensorische informatieverwerking therapieHet accent bij deze vorm van therapie ligt in eerste instantie op het ontstaan van het probleem. Daarna richt het zich op het ervaren van lichamelijke stabiliteit, dit omdat bij de meeste whiplash patiënten het lichaam en bewegingsgevoel slecht of helemaal niet meer functioneert.

De therapie is er dus op gericht, dat de cliënt zich weer helemaal kan richten op het ontspannen, zodat het lichaam en bewegingsgevoel weer in optimaal forma functioneren bij de cliënt. Deze therapie wordt normaliter vergoed door de verzekeraar

 Cranio-sacraal therapie

Whiplash behandeling -  Cranio-sacraal therapieDit is een massageachtige therapie die door de kleding heen wordt gegeven en voor verlichting en herstel kan zorgen. Als de massage wordt gegeven, kan de cliënt plots in een slaperige of droomachtige staat verkeren en dat is juist het goede aan de therapie.Volgens de gedachte van de therapie staat het hoofd dan even uit en komt er energie vrij in uw lichaam. Deze energie werkt dan in volle vrijheid aan het herstel van uw lichaam en geest. Deze therapie wordt normaliter vergoed door de verzekeraar.

Acupunctuur

Bij deze therapie krijgt de cliënt naalden in bepaalde delen van het lichaam geprikt. Dit is om het lichaam aan te zetten tot een beter weefselherstel en een betere doorbloeding. Deze therapie wordt normaliter vergoed door de verzekeraar.

Scroll naar boven