Whiplash schade claimen

Whiplash klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is een zogenaamde kop-staart botsing, waardoor het hoofd ten opzichte van het lichaam een hevige slingerbeweging maakt. Ga na een ongeval waarbij uw nek deze hevige slingerbeweging heeft moeten ondergaan altijd naar de huisarts. Doe dit ook wanneer de klachten in de eerste instantie lijken mee te vallen.

Whiplash aantonen

Het aantonen van een whiplash is een langdurige zaak. Vaak is er op röntgenfoto’s niets te zien, terwijl u toch duidelijk klachten heeft. Meestal zijn dit klachten die uw levensvreugde aanzienlijk beperken.

Voorbeelden van whiplashklachten kunnen zijn:

  • nekklachten, zoals pijn als bewegingsbeperking
  • klachten die de zintuigen betreffen zoals verminderd gehoor, slechter zien of juist oorsuizen en overgevoeligheid voor licht en geluid
  • stoornissen in de concentratie of van het geheugen
  • vermoeidheidsklachten en/of slaapstoornissen
  • tintelingen in de vingers, handen of armen

Voor de hoogte van de financiële compensatie is het van belang dat goed wordt aangegeven wat de klachten zijn en hoe ernstig de pijn is. Wat zijn de gevolgen hiervan? Welke hinder en beperkingen levert dit u op en is er sprake van blijvend letsel?

Schade claimen

Wanneer het ongeval niet door uw eigen toedoen is veroorzaakt, heeft u altijd recht op financiële compensatie. U kunt de schade dan claimen bij de verzekering van de schuldige tegenpartij. Hiervoor moet de tegenpartij eerst aansprakelijk worden gesteld voor het ongeluk. Wanneer dat is gebeurd, kan de schade worden vastgesteld. Letselschade-claim heeft veel ervaring in met name whiplash schadeclaim zaken. Het traject om schade vergoed te krijgen bij een whiplash is vaak een traject met veel discussie. De oorzaak hiervan lijkt bij de aard van de klachten. Een whiplash is moeilijk aan te tonen en dus lastig te objectiveren. Wij kunnen u bijstaan in dit traject en u helpen het causale verband tussen uw klachten en het ongeval aan te tonen, zodat u een eerlijke schadevergoeding krijgt.

Wacht niet te lang bij het inschakelen van juridisch advies en neem contact met ons op via onderstaand schadeformulier.

Scroll naar boven