Whiplash schade verhalen

Bij een botsing en dan vooral bij een zogenaamde kop-staart botsing worden spieren en wervels in de nek kortdurend extreem gebogen en uitgerekt. De schade die hierdoor kan ontstaan, noemt men een whiplash. De klachten van een whiplash verschillen sterk. De één heeft een paar dagen een pijnlijke nek en wat hoofdpijn en bij de ander ontstaat er aanzienlijke schade, die soms kan leiden tot (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid.

Klachten die voorkomen bij een whiplash

Whiplash na verkeersongeval

Whiplashklachten bestaan altijd uit nekpijn en hoofdpijn en soms ook uit pijn in de schouder, armen en rug, duizelingen, concentratieproblemen, vermoeidheid, oorsuizen, slechter zien, vergeetachtigheid en/of geheugenproblemen.

Een whiplash is vaak niet objectief medisch vast te stellen. Er zijn op röntgenfoto’s geen afwijkingen te vinden en hierdoor levert deze diagnose (zeker bij ernstige klachten) vaak de nodige discussie op. De oorzaak van een whiplash ligt in de hevige slingerbeweging van het hoofd ten opzichte van het lichaam. In 75 % van de gevallen is een kop-staart botsing dan ook de oorzaak van de klachten. Een whiplash is voor de tegenpartij vaak aanleiding om u te beschuldigen van het overdrijven van de klachten of twijfels naar voren te brengen over het causaal verband tussen uw klachten en het ongeval.

Schade verhalen

Omdat een whiplash niet objectief medisch vast te stellen is, is het vaak lastig om de schade vergoed te krijgen. Het is daarom verstandig om u te laten bijstaan door een letselschade deskundige die gespecialiseerd is in whiplashklachten. Wanneer het letsel is veroorzaakt door iemand anders (de tegenpartij), dan is deze aansprakelijk voor de schade. Nadat deze persoon de aansprakelijkheid heeft aanvaard, moet hij ook de gemaakte juridische kosten vergoeden. Het inschakelen van juridische hulp hoeft u dus niets te kosten. Ook bij twijfel kunt u via onderstaand formulier contact opnemen met Letselschade-Claim. Wij bellen u binnen 24 uur terug en de zaak wordt dan gratis en vrijblijvend met u doorgesproken. Wanneer u eerst meer wilt weten over schade verhalen bij een whiplash, lees dan whiplash vergoeding.

Scroll naar boven