500.000 Euro schadevergoeding na verkeersongeval E19

De burgerlijke rechtbank van Brussel heeft het Waalse gewest afgelopen donderdag veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan een automobilist die in 2002 betrokken raakte bij een ongeval dat veroorzaakt was door een put van 40 centimeter diep op de E19. Dat schrijft La Dernière Heure vandaag.

In eerste aanleg, in juni 2008, was de klacht van de automobilist afgewezen. Maar de burgerlijke rechtbank oordeelde nu dat de overheid haar wegen enkel mag openstellen als die voldoende veilig zijn. “Het Waalse gewest is verantwoordelijk, ook als het gevaar (de put) zichtbaar was voor de autobestuurder”, luidt het.

Rekening houdend met de schade aan het voertuig en de verwondingen van het de bestuurder na het ongeval, werd het gewest veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 25.000 euro op een voorlopig totaalgeraamde schade van 500.000 euro. Daarnaast moet het gewest ook 1 euro betalen aan verzekeraar (Axa Belgium). Er is een expert aangesteld die de totale uiteindelijke schade moet becijferen.

Het Waalse gewest kan nog cassatieberoep indienen tegen de uitspraak. (belga/adv)

Bron: HLN.be

Scroll naar boven