Celstraf & 5.000 Euro schadevergoeding seksueel misbruik

De rechtbank in Arnhem heeft ex-militair V. veroordeeld tot schadevergoeding en celstraf voor seksueel misbruik. Van 2000 tot 2009 heeft hij seksueel misbruik gemaakt van zijn stiefdochter. Het slachter die een schadevergoeding kan tegemoet zien was 8 jaar toen het seksuele misbruik begon.

De rechter nam buiten de schadevergoeding in het vonnis op dat de man 20 maanden onvoorwaardelijke celstraf en 10 maanden voorwaardelijke celstraf krijgt. De schadevergoeding voor seksueel misbruik die hij aan het slachtoffer dient te betalen bedraagt 5.000 Euro.

De man had volgens de rechter goed meegewerkt aan het politieonderzoek. De rechter hield hier rekening mee. De man verzet zich niet tegen de te betalen schadevergoeding voor het misbruik. Ook geeft hij zich graag onder behandeling te willen laten stellen zodat seksueel misbruik tot het verleden behoort.

Hopelijk draagt het vonnis en de schadevergoeding bij aan de verwerking van seksueel misbruik voor het slachtoffer.

Scroll naar boven