75.000 Euro schadevergoeding voor 3 dagen cel

Het zal je maar gebeuren. Je wordt aangehouden op een vliegveld en de douane geeft aan dat er drugs in je shampoo zit. Dat overkwam een Australiër op het vliegveld in zijn geboorteplaats Darwin.

De politie besloot om zijn boot en het huis van zijn broer te onderzoeken. Er werd niets verdachts gevonden. Na drie dagen speuren door douane en politie bleek dat er fouten waren gemaak. Er zat helemaal geen drugs in de shampoo zat.

Slachtoffer van deze fout Neil Parry besloot om een schadevergoeding te eisen en de douane aansprakelijk te stellen voor zijn schade. Ondanks dat er geen sprake was van letsel of letselschade was het slachtoffer erg geschokken en zodoende werd een immateriële schade uitgekeerd. Voor 100.000 Australische dollar werd Neil Parry afgekocht m.b.t. immateriële schade.

Zelf onterecht celstraf gehad en u wilt schadevergoeding? Klik dan hier voor hulp van een letselschade advocaat

Scroll naar boven