Letselschade vergoeding nabestaanden Maasstad Ziekenhuis

De verzekeraar van het Maasstad Ziekenhuis heeft een letselschade voorstel gedaan aan 6 partijen die letselschade vergoeding hebben aangevraagd i.v.m. het overlijden van hun dierbaren door de Klebsiëllabacterie.

Letselschade vergoeding

Verzekeraar Medirisk heeft aangeboden een letselschade tegemoetkoming te voldoen m.b.t. de uitvaart. Verder wordt aangegeven dat het letselschade bedrag dat door nabestaanden is ontvangen van derden verzekeraars wordt afgetrokken van de letselschade vergoeding van Medirisk.

Verklaring 2 september 2011: Letselschade vergoeding ruimhartig

Op 2 september 2011 heeft het Maasstad Ziekenhuis aangegeven om ruimhartig om te gaan als het gaat om vergoeding van immateriële schade/overlijdensschade van nabestaanden. Verzekeraar Medirisk lijkt daar dus anders over te denken dan Maasstad Ziekenhuis.

De letselschade zaak komt voort uit het overlijden van 28 personen ten tijde van de aanwezigheid van de Klebsiëllabacterie. Meer dan 100 personen raakte besmet met de bacterie. Het Ziekenhuis heeft bevestigd dat 3 personen daadwerkelijk zijn overleden door de Klebsiëllabacterie. Een verband tussen de besmetting en overlijden van 10 personen valt niet uit te sluiten.

Bron: Radio Rijmond

Scroll naar boven