Whiplash klachten? UMCG zoekt deelnemers Whiplash Onderzoek

Whiplash klachtenHet UMCG in Groningen is op zoek naar mensen die een ongeluk hebben gehad en daardoor een whiplash hebben opgelopen. Op röntchen foto’s/CT scans is vaak niets te zien. Er wordt dan ook wel eens gesteld dat er weinig aan de hand zou zijn. Het UMCG wil het tegendeel gaan aantonen en start een nieuw whiplash onderzoek.

Impact Whiplash klachten
In de praktijk komen wij vaak mensen met het whiplash-syndroom tegen. De impact die whiplash klachten hebben op een mensenleven zijn enorm. Buiten (chronische) nekpijn komen klachten voor als:

  • Hoofdpijn
  • Pijn in schouder
  • Rugpijn
  • Concentratiestoornissen
  • Vergeetachtigheid
  • Tintelingen in vingers

Vaak komen er ook financiëele zorgen en letselschade bij kijken. De gehele situatie kan vervolgens leiden tot neerslachtigheid en zelfs depressiviteit. Het is dus absoluut niet eenvoudig om te leven met het whiplash syndroom. Verder onderzoek naar whiplashes juichen wij toe. Hopelijk leidt dit tot: betere behandelmethodes, een sneller herstel en meer erkenning voor slachtoffers van whiplash letsel.

Whiplash onderzoek UMCG
Professor Holstege van het Universitair Medisch Centrum Groningen start een een nieuw onderzoek naar whiplash. Daarbij wordt het funcitoneren van de hersenen onderzocht. Er wordt gekeken of er verschillen zijn in hersenfuncties tussen gezonde mensen en mensen met een whiplash. De eisen om deel te kunnen nemen aan het whiplash onderzoek zijn:

  • Geslacht: vrouw
  • Leeftijd: tussen 18 en 45 jaar
  • Rechtshandig

Binnen 1 werkdag wordt er contact met u opgenomen.

Scroll naar boven