Schadevergoeding homostel Utrecht

De gemeente Utrecht, de politie en het Openbaar Ministerie hebben een akkoord m.b.t. schadevergoeding voor de twee homo’s die zijn weggepest uit de Utrechtse wijk Terwijde in stadsdeel Leidsche Rijn.

Schadevergoeding homo's UtrechtHet homstel werd voortdurend door een groep jongeren getreiterd. Eigendommen van het stel werden vernield. Ook werden beide heren beledigd en bedreigt door de geweldadige groep jongeren.

Het liefdespaar besloot in eerste instantie 60.000 Euro schadevergoeding te claimen. Het tegenbod ad. 35.000 Euro vergoeding voor gemaakte kosten smartengeld voor werd niet geaccepteerd. Hoeveel schadevergoeding en/of smartengeld er nu precies wordt betaald is niet bekend gemaakt.

Schade verhalen op jongeren?
De vraag is of de schadevergoeding verhaalt gaat worden op de boosaardige groep jongeren. Vindt u dat de overheid de schade moet betalen of dat de jongeren financieel verantwoordelijk gehouden moeten worden? U reacties zijn welkom!

Scroll naar boven