Letselschade toegekend aan vrachtwagenchauffeur na ongeluk met eieren

Een vrachtwagen chauffeur die ernstig gewond was geraakt toen duizenden eieren bovenop hem vielen heeft letsel schadevergoeding van zijn voormalige werkgever ontvangen.

Phil Stacey, 60, leed ernstig letsel doordat er 600kg eieren op hem viel. Tijdens het laden verloor de vrachtwagenchauffeur zijn evenwicht.

Het ongeluk gebeurde in 2008 en de heer Stacey scheurde daarbij zijn schouder. Zijn werkgevers ontkende niet enkel de aansprakelijkheid maar ook het feit dat het voorval überhaupt had plaatsgevonden.

De chauffeur vertelde: “Ik was de eieren aan de achterkant van de vrachtwagen, over de laadklep aan het reiden met een handmatige pomp, net als ik talloze malen eerder had gedaan totdat het deze keer mis ging “

Na het ongeval, belde de heer Stacey zijn werkgever en meldde het ongeluk. Hij werd verteld om zich medisch te laten onderzoeken als de pijn te erg werd. Toen naderhand bleek dat de chauffeur te veel hinder ondervond door het letsel heeft zijn werkgever hem ontslagen. Zodoende kwam de heer Stacey met een behoorlijke letselschade te zitten. Buiten het letsel had hij nu ook te maken met inkomensverlies.

Letsel advocaat Mike Clarke, die de schadevergoeding namens het slachtoffer eiste, zei:”De heer Stacey werkte alleen toen het ongeval plaatsvond. Vandaar dat er geen getuigen aanwezig waren. Hoewel hij wel direkt zijn werkgever inlichtte”.

Het gebrek aan getuigen werkd in eerste instantie door de tegenpartij uitgebuit door te stellen dat er geen ongeluk had plaatsgevonden. Na druk van de letselschade advocaat is de verzekeraar van de tegenpartij toch over de brug gekomen. De hoogte van de letsel schadevergoeding en letselschade is niet openbaar gemaakt.

Scroll naar boven