Hoogte whiplash schadevergoeding

 

 

Waar hangt de hoogte whiplash schadevergoeding mee samen?

De hoogte van een whiplash schadevergoeding hangt van een aantal factoren af. Allereerst is er de hersteltijd. Wanneer er blijvend letsel of whiplash letsel van tijdelijke aard is maakt dat een groot verschil m.b.t. het claimen van letselschade. De hoogte van de whiplash schadevergoeding is natuurlijk hoger bij blijvend whiplash letsel. Een tweede factor is inkomensschade. In geval een slachtoffer van een auto-ongeluk een whiplash oploopt en daardoor zijn werkzaamheden voor een bepaalde tijd niet heeft kunnen uitvoeren dient daar compensatie voor betaald te worden. De hoogte van de whiplash vergoeding hangt dan ook samen met de duur van arbeidsongeschiktheid na het ongeval.

Verder wordt er bij het verhalen van whiplash schade gekeken naar extra kosten gemaakt n.a.l.v. het ongeluk. Het gaat dan om medische kosten, juridische kosten, kosten voor huishoudelijke hulp etc. Onder medische kosten vallen alle kosten m.b.t. herstel van uw whiplash, ook fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen zoals chiropractie. Het is aan te raden alle gemaakte kosten zelf goed bij te houden op een lijst. Betalingsbewijzen/facturen kunt u bewaren om de schadeclaim te onderbouwen.

Zelf een whiplash schadevergoeding aanvragen?

 Neem dan contact met ons op via onderstaand mailformulier. Binnen 24 uur bespreken we uw situatie en recht op whiplash vergoeding. Desgewenst, kunnen wij na interne analyse met onze letselschade advocaat uw zaak in behandeling nemen met het oog op een rechtvaardige whiplash schadevergoeding.

Scroll naar boven