Letsel schadevergoeding na verkeersongeval

Heb ik recht op letsel schadevergoeding voor mijn verkeersongeval?

U kunt betrokken zijn geweest bij een verkeersongeval en recht hebben op letsel schadevergoeding. Onderstaand de meest voorkomen situaties waarbij u succesvol een letselschadeclaim in kunt laten dienen:

  • Als bestuurder of passagier van een voertuig (auto, bus of vrachtwagen) betrokken bij een verkeersongeval veroorzaakt door een andere bestuurder
  • Als berijder of passagier van een motor bij een motorongeluk waarbij de tegenpartij aansprakelijk is.
  • Als passagier betrokken bij een verkeersongeval veroorzaakt door de bestuurder van het voertuig waarin u zat. Bijvoorbeeld als passagier in een taxi, bus, trein of bij een vriend in.
  • U bent als voetganger aangereden door een auto of ander voertuig.
  • U bent als fietser aangereden door een auto of een ander voertuig.

Letsels door verkeersongevallen/auto-ongelukken

Bij verkeersongevallen komen we vaak mensen met whiplash letsel/nekletsel tegen. Het is ons specialisme om in dergelijke zaken whiplash schadevergoeding te realiseren. De hoogte van een whiplash vergoeding hangt o.a. samen met de ernst van het whiplash letsel.

Whiplash letsel wordt veroorzaakt door een plotselinge en onverwachte schok, bijvoorbeeld als uw auto van achteren wordt aangereden (kop-staartbotsing). Een aantal veel voorkomende symptomen voor whiplash zijn: nekpijn, hoofdpijn, pijn in de schouder, rugpijn, slecht zien, concentratiestoornissen, verlies van gevoel in armen/handen en duizeligheid.

Na het oplopen van whiplash letsel is het raadzaam om zo snel mogelijk uw huisarts of ziekenhuis te bezoeken. Zodoende kunt u medisch advies inwinnen en kan letsel en schade zo goed mogelijke vastgesteld worden.

Maar u kunt natuurlijk ook recht hebben op letselschade vergoeding voor andere vormen van letsel. Bij een verkeersongeval/auto-ongeluk ontstaan vaak gebroken botten (bijv. gebroken been, gebroken arm, gebroken ribben). Bij ernstige ongevallen met blijvend letsel kan een gebroken rug/dwarslaesie een trieste diagnose zijn.

Als u letsel schadevergoeding wilt aanvragen of vragen heeft over een schadeclaim na een (auto-)ongeluk kunt u het mailformulier invullen. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op en voorzien u kosteloos van letselschade advies op maat. Desgewenst kunt u uw zaak vervolgens laten behandelen door onze letselschade advocaat.

Scroll naar boven