Letselschade ongeluk met scooter

Een scooterrijder is een kwetsbare verkeersdeelnemer. Bij een ongeval is de kans op letselschade en helaas vaak ook ernstige letselschade groot. Toch wordt de scooterrijder wettelijk niet gezien als een kwetsbare verkeersdeelnemer. Voor de scooterrijder gelden niet de beschermende wettelijke bepalingen die gelden voor de fietser of voetganger.

Letselschade scooterongeluk, wat betekent dat in de praktijk?

Wanneer een voetganger of fietser wordt aangereden, draagt de automobilist altijd minimaal de helft van de schuld. Ook wanneer de automobilist het ongeluk niet had kunnen voorkomen. Bij een kind is de automobilist altijd volledig aansprakelijk.

Voor de scooterrijder geldt dit allemaal niet. Het eerste wat dan moet gebeuren in het geval van letselschade, is het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Pas wanneer de veroorzaker van het ongeval aansprakelijkheid heeft erkend, kan er een schadeclaim worden ingediend. Het aansprakelijk stellen doet u per aangetekende brief.

Schadeclaim indienen bij een scooterongeval

Het is verstandig om een letselschade specialist in te schakelen voordat u de tegenpartij aansprakelijk gaat stellen. Deze kan u helpen om alle materiële en immateriële schade vergoed te krijgen. Vaak is er bij een scooterongeval sprake van ernstige letselschade, waardoor er ook smartengeld geclaimd kan worden.

De veroorzaker van het ongeval is aansprakelijk, dus ook alle juridische kosten worden op hem verhaald. De juridische hulp is in dit geval voor u dus kosteloos. De letselschade specialist kan u adviseren over de te volgen stappen, maar ook netjes voor u op een rij zetten welke kosten meegenomen kunnen worden in de letselschade vergoeding. Het gebeurt zonder letselschade specialist maar al te vaak dat men bepaalde kosten vergeet te benoemen.

Zelf letselschade na ongeluk met scooter?

Letselschade-Claim biedt kosteloos advies op maat. Binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact op. Samen bespreken we uw situatie en recht op letselschade vergoeding. Na analyse van een ervaren letselschade specialist ontvangt u kosteloos advies m.b.t. schadevergoeding. Desgewenst kunt u uw zaak daarna verder laten behandelen.

Scroll naar boven