Letselschade smartengeld

Slachtoffers van letselschade hebben dikwijls recht op smartengeld. Smartengeld is schadevergoeding voor immateriële schade. In een woord is immateriële schade samen te vatten in “leed”.

Letselschade smartengeld dient uitgekeerd te worden wanneer er een aansprakelijke partij is voor opgelopen immateriële schade. Als bijvoorbeeld bij een verkeersongeval een auto van achter is aangereden, dan is de achteropkomende bestuurder aansprakelijk voor het ongeluk en de immateriële schade. Letselschade smartengeld dient dan betaald te worden aan de inzittende(n) van de voorste auto.

Elke automobilist dient een WA-verzekering te hebben. Deze verzekering dekt o.a. de immateriële schade van de tegenpartij bij een aanrijding. De WA-verzekeraar dient letselschade smartengeld te betalen aan verkeersslachtoffers van de tegenpartij.

In geval de achteropkomende bestuurder van het voorbeeld buiten de WA-verzekering ook een SVI-verzekering (schade voor inzittenden verzekering) heeft kan de bestuurder ook letselschade smartengeld van zijn eigen verzekering ontvangen.

Verzekeraars zijn commerciële instellingen en dienen hun eigen financiële belang.  Onderhandelingen over letselschade smartengeld lopen dan ook niet altijd even gemakkelijk. Wanneer het verkeerslachtoffer zelf smartengeld probeert te realiseren kan dit voor een boel stress zorgen. Het is aan te raden een letselschadespecialist of letselschade advocaat in de arm te nemen. Dit zijn professionals op het gebied van het verhalen van smartengeld.

Heeft u recht op letselschade smartengeld?

Graag beantwoorden wij deze vraag voor u. Vul gerust even onderstaand mailformulier in. Binnen 24 uur nemen wij contact op en bespreken we samen uw situatie. Na analyse met een vooraanstaand letselschadespecialist laten wij u geheel kosteloos weten of u recht heeft op letselschade smartengeld.

Scroll naar boven