Letselschadeclaim

Maak ik kans op een letselschadeclaim?

Letselschade opgelopen door een verkeersongeluk, arbeidsongeval of medische fout dient vergoed te worden in de vorm van een schadevergoeding. Deze schadevergoeding wordt ook wel een letselschadeclaim genoemd. Heb ik recht op een letselschadeclaim is één van de eerste vragen die slachtoffers van letsel stellen aan een letselschadespecialist.

Onderstaande is van belang bij een letselschadeclaim.

  1. Hoe ernstig is het letsel.. en is het letsel blijvend?
  2. Is de tegenpartij aansprakelijk voor het ongeval en daarmee de letselschadeclaim?
  3. Is er verjaring opgetreden?

1. De ernst van het letsel is van belang. Het maakt natuurlijk verschil of u een lichte kneuzing bij een ongeval heeft opgelopen of er is sprake van bijvoorbeeld een verbrijzelde voet. De duurzaamheid is eveneens van invloed bij de hoogte van de letselschadeclaim.

2. De letselschadeclaim zal betaald moeten worden. Is de aansprakelijkheid helder is daarbij de kernvraag.

3. Wanneer u te lang wacht met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij kan er verjaring optreden. Er zijn verschillende termijnen toepasbaar op verschillende situaties. Hiervoor kunt u het beste een letselschadespecialist of letselschade advocaat raadplegen.

Heb ik recht op een letselschadeclaim? Voor een helder antwoord vul gerust even onderstaand mailformulier in. Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen. U kunt vervolgens in aanmerking komen voor gratis rechtsbijstand van een letselschadespecialist of letselschade advocaat.

Scroll naar boven