Mentale klachten na Whiplash

Een ongeval met een whiplash als gevolg zorgt niet alleen voor fysieke, maar ook voor mentale klachten.  Mensen kunnen met een trauma, depressie of een periode van slapenloosheid te maken krijgen.
Dat maakt mensen futloos en veroorzaakt arbeidsongeschiktheid. Zowel de fysieke als de mentale klachten na whiplash verschijnselen zijn voor buitenstaanders onzichtbaar waardoor men het al snel moeilijk vindt om erover te praten. Maar als u er last van hebt bent u niet de enige. Er zijn genoeg mensen die u bij het proces kunnen bijstaan.

Hoe lang duren de whiplash klachten?

Genezing bij een posttraumatisch whiplash syndroom duurt in de meeste gevallen enkele maanden tot twee jaar. In de andere gevallen is het na maximaal vijf jaar weg, uiteraard geldt dit niet voor ieder slachtoffer. Toch hebben veel mensen last van deze lange moeilijke periode. De wisselende stemmingen die hierdoor optreden verlengen de duur doordat mentale klachten ook op de fysieke gesteldheid doorwerken.

Hoe kom je van mentale whiplash klachten af?

Voor mensen die mentale klachten hebben na een ongeval met een whiplash als gevolg zijn er traumabehandelingen beschikbaar die mensen door het proces helpen. Na een whiplash kunnen er bepaalde verborgen trauma’s opspelen. De geest wordt door een eerdere ervaring als het ware overgenomen en het trauma speelt zich telkens opnieuw af in het hoofd met bijbehorende angstgevoelens. Ook hebben veel mensen moeite om te leren leven met chronische beperkingen. Fysiotherapie kan daarvoor een uitkomst bieden. Voor andere klachten wordt er gebruik gemaakt van psychotherapie, ergotherapie en osteopathie.

Wat kunt u zelf doen aan uw posttraumatische whiplash klachten?

Een belangrijk hulpmiddel dat u thuis al kunt toepassen is positief blijven. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan maar door het te proberen zult u al een heel eind verder komen. Laat de pijn niet teveel in uw gedachten hangen en bekijk het positief. Voor de rest is het belangrijk om zoveel mogelijk te blijven bewegen. Natuurlijk heeft u te maken met pijn maar als u iets leuks doet zal dat ook voor afleiding zorgen en beweging is goed voor lichaam en spieren. Ook is het belangrijk om open te staan voor een behandeling en over de problemen te praten. Ga er niet zelf mee in een hoekje zitten piekeren en heb het er met uw naasten over.

Financiële problemen door zorgkosten na whiplash?

De behandelingen die moeten worden gevolgd zijn niet gratis. Als gevolg van het volgen van de posttraumatische whiplash behandelingen en arbeidsongeschiktheid is het mogelijk dat u in de financiële problemen komt. Dat kunt u voorkomen door heel gericht en uitgebreid naar hulp te zoeken zodat de hulp ook snel kan aanslaan. Zorg dat de eerste behandelaar die u vindt ook gelijk de goede is waardoor het herstel zo spoedig mogelijk verloopt. Lees verder goed wat u thuis al kunt doen buiten de behandelingen om zodat ook dit het proces versnelt. Wij kunnen u financieel helpen als u recht heeft op een schadevergoeding.

Letselschade advies nodig of nog recht op een vergoeding?

Letselschade-Claim biedt kosteloos advies op maat, ook aangaande whiplash klachten en de bijkomende problemen. Wanneer u onderstaand contactformulier invult nemen wij binnen 24 uur telefonisch contact op. Samen bespreken we de situatie en het recht op letselschade vergoeding. Na analyse van een ervaren letselschadespecialist ontvangt u kosteloos advies m.b.t. schadevergoeding. Desgewenst kunt u de zaak daarna door ons verder laten behandelen.

Scroll naar boven