Schade ongeluk

De schade na een ongeluk verhalen op de verzekeraar

Hoe verhaal ik mijn schade/ongeluk? Het is niet altijd even gemakkelijk om schade na een ongeluk zelf te verhalen bij de tegenpartij. Verkeersslachtoffers maar ook slachtoffers van een arbeidsongeval of medische fout hebben dikwijls te maken met verzekeraars die vooral hun eigen financieel belang voorop stellen.

Verzekeraars proberen dan de uit te keren (letselschade) schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. Voor slachtoffers van een ongeval kan dat bijzonder frustrerend zijn. Wanneer u een ongeval/schade heeft gehad en de ernst word gebagatelliseerd dan voelt het verkregen onbegrip bijzonder onrechtvaardig.

Wat te doen na een ongeval/schade?

Hierbij een aantal tips:

  • Zorg er in verband met de aansprakelijkheid voor dat het ongeval direct goed omschreven wordt. Oproepen van politie is dan ook aan te raden. Zij stellen na een ongeluk rapport op.
  • Noteer contactgegevens van getuigen i.v.m. bewijslast.
  • Als u na het ongeluk niet (per ambulance) naar het ziekenhuis bent vervoerd, bezoek dan z.s.m. uw huisarts en omschrijf uw klachten zorgvuldig.
  • Raadpleeg een letselschade specialist of letselschade advocaat. Wanneer de aansprakelijkheid bij de tegenpartij ligt dan kunt kosteloos letselschade rechtshulp krijgen.

Zelf schade/ongeluk gehad?

Vul onderstaand formulier in. binnen 24 uur nemen wij contact op en bespreken uw schade/ongeluk. Na interne analyse met een letselschade advocaat of specialist informeren wij u m.b.t. recht op schadevergoeding. Desgewenst kunt u uw zaak daarna in behandeling laten nemen met het oog op een rechtvaardige schadevergoeding.

Scroll naar boven