Schadeclaim na ongeval

Schadeclaim na verkeersongeval zelf aanvragen of via letselschade jurist?
Wanneer u een ongeval met letsel, bijvoorbeeld een auto-ongeluk waarbij u van achteren aangereden bent, heeft gehad dan kunt u er voor kiezen om zelf een schadeclaim in te dienen. Ook kunt u er voor kiezen om een schadeclaim na ongeval door een letselschade jurist te laten indienen. Wat is wijsheid?

Hoogte schadeclaim/letselschade na ongeval

Om antwoord te geven op deze vraag is het van belang om een beeld te hebben van de hoogte van de schadeclaim/letselschade. Indien het gaat om een schadeclaim ter grote van enkele honderden euro’s, dan kunt u er voor kiezen om deze schade zelf af te wikkelen. De kosten van het inschakelen van een letselschade advocaat zijn dan niet in verhouding met het te claimen schadebedrag.

Schadeclaim na ongeval via letselschade jurist

Indien het om een substantiële schade/letselschade gaat dan bent u doorgaans beter af met juridische hulp van een jurist. Een letselschade advocaat, jurist of specialist is dan de juiste dienstverlener. Wanneer de kosten voor het inschakelen van een jurist in verhouding staan tot de schade, dan dient de aansprakelijke partij de kosten voor juridische hulp te vergoeden. Bij een schadevergoeding voor een auto-ongeluk, dat is veroorzaakt door de tegenpartij, dient de WA-verzekeraar van de tegenpartij de juridische kosten te dekken.

Een letselschade jurist weet precies welke schadeposten mee te nemen in een schadeclaim. Hij of zij kan zorgt voor een stevige onderbouwing van een schadeclaim na ongeval. U bent doorgaans financieel gezien beter uit wanneer u het claimen van een schadevergoeding uitbesteed aan een specialist. Ook is het voor slachtoffers van een verkeersongeval vaak geruststellend dat de juridische afwikkeling uit handen wordt genomen. Dit schept rust en geeft een letselschade slachtoffer de tijd om zich te kunnen richten op medisch en psychisch herstel. De mentale impact van een ongeval dient namelijk niet onderschat te worden.

Schadeclaim na ongeval indienen?

Elke situatie is specifiek. Om een goed beeld te krijgen op uw recht op schadevergoeding na een verkeersongeval kunt u contact opnemen met ons. Een gerenommeerd letselschade jurist staat u kosteloos bij. Stel gerust uw vragen via onderstaand mailformulier. Binnen 24 uur nemen wij contact met u op en analyseren situatie en rechten ten aanzien van een gerechtvaardigde schadeclaim.

Scroll naar boven