Schadevergoeding aanrijding auto

Schadevergoeding claimen voor aanrijding met de auto

Wanneer u letselschade heeft opgelopen bij een auto-ongeluk is het belangrijk om niet meteen schuld te erkennen, politie te waarschuwen, zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen en direct een arts te bezoeken. Wij kunnen dit niet vaak genoeg zeggen, want het komt nog vaak voor dat men schade onderling probeert te regelen of denkt dat het letsel wel mee zal vallen, met alle nadelige gevolgen van dien.

Wie is er schuldig voor de aanrijding

Wanneer u vragen heeft over de schuldvraag, kunt u deze ook bij ons kwijt. De schuldvraag is niet altijd even makkelijk te beantwoorden. In sommige gevallen kan het zo zijn dat u ook deels schuldig bent aan het ongeval. In dat geval is het wel mogelijk dat u een bepaald percentage van uw letselschade vergoed krijgt.

Onbekende of onverzekerde dader

Wanneer de tegenpartij is doorgereden na het ongeval of onverzekerd was, kunt u een schadeclaim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Ook dan is het verstandig om u door een letselschade specialist te laten bijstaan.

Claim indienen met oog op schadevergoeding

Wanneer u schade heeft opgelopen door een fout van een ander, is de verzekering van die ander aansprakelijk voor de financiële gevolgen van deze schade. Schakel dan ook rechtshulp in zodat deze de tegenpartij voor u aansprakelijk kan stellen en het te claimen schadebedrag voor u kan berekenen.

Neem contact op voor gratis juridische hulp

Bent u met de auto aangereden, door een andere automobilist, scooter, motor of brommer? Heeft u letsel? Vul dan onderstaand contactformulier in.  Een ervaren letselschade specialist neemt dan binnen 24 uur contact met u op om het ongeval te bespreken.

Scroll naar boven