Schadevergoeding asbestkanker

Schadevergoeding asbestkanker

Volgens recentelijk onderzoek van een letselschade advocaat had de overheid haar burgers beter moeten beschermen tegen asbestkanker.

Overheid aansprakelijk stellen voor asbestkanker, letselschade en overlijdensschade

Volgens onderzoek zijn er in Nederland zo’n 10.000 mensen overleden aan de asbestkanker, ookwel borstvlieskanker of mesothelioom genoemd. In de komende jaren zullen vermoedelijk nog eens het zelfde aantal mensen komen te overlijden aan asbestkanker.

De overheid heeft grondwettelijk de verantwoording om de volksgezondheid van haar burgers te beschermen. Sinds de jaren 60 is het bekend dat asbest kanker kan veroorzaken. De stelling dat de staat te weinig heeft gedaan, kan nu mogelijk juridisch hard gemaakt worden. Het recentelijk afgeronde onderzoek naar asbestkanker vormt de basis. De overheid succesvol aansprakelijk stellen voor asbestkanker komt nu dan ook een stuk dichter bij.

Schadevergoeding asbestkanker via letselschade advocaat

Een letselschade advocaat kan de mogelijkheden bekijken om de overheid aansprakelijk te stellen voor letselschade en overlijdensschade. Zowel civielrechtelijk als strafrechtelijk behoort een procedure nu tot de mogelijkheden.

Wanneer asbestkanker is ontstaan tijdens werkzaamheden kan een letselschade advocaat de werkgever aansprakelijk stellen.

Zelf gezondheidsproblemen opgelopen en u wilt schadevergoeding? Dan kunt u via Letselschade-Claim kosteloos juridisch advies inwinnen. Vul gerust even het mailformulier in. Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen. Desgewenst kan onze letselschade advocaat uw schade claimen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

Fout: Contact formulier niet gevonden.

[/vc_column][/vc_row]

Scroll naar boven