Schadevergoeding eisen

Schadevergoeding eisen na een verkeersongeval, arbeidsongeval of medische falen is het specialisme van Letselschade-Claim. De letselschade die een slachtoffer van een ongeval op kan lopen heeft een niet te onderschatten invloed op het leven van het slachtoffer. Ongeacht het recht op letsel schadevergoeding.

Onderstaand vindt u de twee meest voorkomende situaties van schadevergoeding eisen na een ongeval.

  • Schadevergoeding eisen na ongeluk bij verzekeraar tegenpartij (aansprakelijkheid letselschade tegenpartij)
  • Schadevergoeding eisen na ongeluk bij eigen verzekeraar (eigen aansprakelijkheid)

Schadevergoeding eisen bij verzekeraar tegenpartij

Wanneer de aansprakelijkheid van een ongeval bij de tegenpartij ligt, dan kunt u schadevergoeding eisen bij de verzekeraar van de tegenpartij. De hoogte van schadevergoeding en letselschade hangt samen de ernst van het letsel en de gevolgschade.

Onder gevolgschade valt bijvoorbeeld; Medische kosten, juridische kosten, gederfd inkomen, hulp in huishouden etc. De hoogte van letselschade kunt u als slachtoffer van een ongeval het beste laten brekebenen door een letselschade advocaat.

Schadevergoeding eisen bij eigen verzekeraar

Als u zelf aansprakelijk bent voor een ongeluk, dan kan een eigen verzekering voor letselschade uitkomst bieden. Het gaat dan om een zogenaamde inzittenden verzekering. Het eisen van schadevergoeding kunt u dan als slachtoffer zelf doen. U kunt er echter ook voor kiezen om dit uit te besteden aan een letselschade advocaat. In het laatste geval bent u verzekerd van optimale belangenbehartiging.

Bewijslast

Voor het eisen van schadevergoeding is bewijsmateriaal van groot belang. Bij een verkeersongeval dient een ingevuld Europees Schadeformulier of een politierapport meestal als bewijsmateriaal. Indien u zelf aansprakelijk bent voor het ongeval dan kan een eigen SVI of OIV verzekering uitkomst bieden. U kunt dan bij uw eigen verzekeraar schadevergoeding eisen.

  • SVI = Schadeverzekering Inzittenden
  • OIV = Ongevallen Inzittenden Verzekering

Een SVI verzekering dekt de daadwerkelijk schade van inzittenden. De OIV-verzekering dekt een vooraf afgesproken bedrag.

Zelf schadevergoeding eisen? Dan kunt u gebruik maken van een letselschade advocaat of specialist van Letselschade-Claim. Als u onderstaand mailformulier invult nemen wij uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met op. Samen bespreken we uw mogelijkheden m.b.t. schadevergoeding eisen voor uw letselschade.

Scroll naar boven