Schadevergoeding verkeersongeval aanvragen

Wanneer u door een verkeersongeval lichamelijke schade heeft opgelopen ligt uw eerste prioriteit bij uzelf. U wilt vanzelfsprekend zo snel mogelijk weer op de been zijn en volledig herstellen. Hiernaast krijgt u ook nog te maken met financiële consequenties. U moet door dit ongeval kosten maken of u loopt hierdoor inkomsten mis. Deze kunt u verhalen door een schadevergoeding aan te vragen.

Waarom een letselschade advocaat of specialist?

Een schaderegelingstraject is vaak langdurig en ingewikkeld en vergt specialistische kennis en ervaring. Het inschakelen van professionele begeleiding is dus noodzakelijk. Een letselschade advocaat of specialist kan de schade voor u claimen op de schuldige tegenpartij. Hij/zij brengt hiervoor eerst de schade in kaart en verzamelt de benodigde informatie. Zijn/haar hulp en advies is voor u gratis, want deze moet betaald worden door de schuldige tegenpartij. De letselschadespecialist houdt u op de hoogte en overlegt met u. De juridische afwikkeling neemt hij u verder uit handen zodat u zich volledig kunt richten op uw lichamelijk herstel.

U kunt ook een letselschadespecialist inschakelen wanneer de schuldige partij is doorgereden of wanneer er sprake was van overmacht (achtergebleven auto-onderdelen of olie op de weg). U kunt dan met behulp van een letselschadespecialist de schade claimen bij het Waarborgfonds motorverkeer.

Stel, u bent zelf verantwoordelijk voor het ongeval

Wanneer u All-Risk verzekerd bent wordt de schade aan uw voertuig uitgekeerd. Heeft u hiernaast een SVI (Schade Verzekering Inzittende) of een OVI (Ongevallen Inzittende Verzekering) afgesloten? Dan krijgt u ook uw letselschade vergoed. Bij een SVI wordt er een schadevergoeding uitgekeerd die verband houdt met de werkelijk geleden schade en bij een OVI wordt een van te voren afgesproken schadebedrag uitgekeerd.

Heeft u letsel opgelopen na een verkeersongeval?

Neem dan zo snel mogelijk contact op voor juridisch advies. Wanneer wij u zaak mogen behartigen zorgen wij voor de maximale schadevergoeding waar u recht op heeft. Indien mogelijk zorgen we voor een voorschot wanneer de afwikkeling van de zaak lange tijd in beslag neemt.

Heeft u behoefte aan hulp of advies? Neem dan contact op via onderstaand formulier en wij reageren binnen 24 uur. Gratis en vrijblijvend.

Scroll naar boven