Uitleg aspecten schadevergoeding letselschade

Van achteren aangereden –whiplash

Slachtoffer worden, daar kies je niet voor. Dit geldt zeker voor een aanrijding van achteren. Dit heb je vaak niet van tevoren zien aankomen, waardoor je verrast bent en je niet schrap hebt kunnen zetten. Hierdoor komt de klap extra hard aan en worden de spieren van de nek extra belast.

Nekletsel

De nek is erg flexibel en draagt het hoofd, wat bij een volwassene 4 tot 6 kilo weegt. De nek is met zijn zeven wervels, 38 gewrichten en 22 paar spieren ook erg kwetsbaar. Bij een whiplash maakt het hoofd ten opzichte van het lichaam een onverwachte en ongecontroleerde heftige slingerbeweging van voor naar achter. Door deze beweging raken de spieren in de nek overbelast. Ook kunnen de zenuwen in dit gebied ontregeld raken.

Van achteren aangereden

Een kop-staart botsing is typisch zo’n situatie waarin mensen nekletsel kunnen oplopen. We spreken van een kop-staartbotsing wanneer u in de file van achteren wordt aangereden en hierbij ook nog op u voorligger rijdt. In dat geval is de achteroprijder meestal aansprakelijk op grond van artikel 19 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV).  Dit is echter niet altijd zo.

Uitzonderingen zijn:

  • Wanneer de voorste auto de achteroprijder afsnijdt
  • Wanneer de voorste auto plotseling zonder aanwijsbare verkeersreden remt
  • Wanner de voorste auto remt voor oranje licht terwijl hij het verkeerslicht al zo dicht genaderd is dat logischerwijs verwacht mag worden dat hij doorrijdt.

Herstel van whiplash klachten

  • Ongeveer de helft van de patiënten is binnen drie maanden klachtenvrij.
  • Tussen de 85 en 90 procent van de patiënten is binnen een jaar klachtenvrij.
  • Ongeveer 10 tot 15 procent van de patiënten houdt blijvend of langdurig letsel.

Letselschade specialist bij whiplash nodig?

Door een ongeluk kan iemand hele leven ontwricht raken en ieder slachtoffer gaat op zijn of haar eigen manier met dit stukje verlies om. Verlies van gezondheid, maar ook verlies van een stukje gevoel van onkwetsbaarheid. Letselschade-Claim wil slachtoffer bijstaan in dit verlies en zorgen dat slachtoffers de draad van hun leven weer zo goed mogelijk kunnen oppakken. Heeft u hulp nodig bij letselschade? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op, voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Scroll naar boven