Whiplash auto-ongeluk

Wanneer u een whiplash oploopt bij een auto-ongeval, kunt u een schadevergoeding eisen, ook wanneer de klachten pas enkele weken of zelfs maanden na het ongeval ontstaan. Wacht alleen niet te lang met het eisen van een schadevergoeding verkeersongeval, want dit kan van invloed zijn op de hoogte van de schadevergoeding. Een whiplash is een veel voorkomende klacht bij auto-ongelukken waarbij de auto van achteren wordt aangereden.

Schade verhalen op de tegenpartij

Wanneer het ongeval is veroorzaakt door een ander, kunt u de schade op de verzekering van de schuldige verhalen. U kunt in dit geval een whiplash uitkering eisen. Deze whiplash uitkering vergoed alle kosten waarvoor u door het ongeval komt te staan. Dit zijn medische kosten, juridische kosten, inkomstenderving, reiskosten, hulp in de huishouding en dergelijke. Wanneer u schade wilt verhalen op de tegenpartij, is het verstandig om een letselschadeadvocaat in de arm te nemen. Deze kan het causaal verband tussen het ongeval en uw klachten aantonen voor de rechter. Dat wil zeggen dat de letselschadeadvocaat (eventueel met hulp van een onafhankelijk medisch specialist) aantoont dat uw klachten aanwezig zijn en dus niet zijn ingebeeld, overdreven of voorgewend. Een whiplash is niet aantoonbaar letsel en het aantonen van een causaal verband is dus noodzakelijk om een letselschadevergoeding te kunnen krijgen.

Whiplashklachten

De klachten bij een whiplash kunnen zeer divers zijn, maar vaak zijn de volgende symptomen aanwezig:

  • Hoofdpijnen
  • Nekklachten
  • Evenwichtsstoornissen
  • Concentratieproblemen
  • Slaapproblemen
  • Geheugenstoornissen

Letselschade-claim biedt u gratis en vrijblijvend advies wanneer u door een auto-ongeluk een whiplash heeft opgelopen. U kunt uw zaak gerust uit handen geven aan onze specialisten, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel. De kosten hiervoor zijn voor de tegenpartij, dus voor u is de hulp altijd gratis.

Scroll naar boven