Dodelijk ongeluk Nederlandse fietsters in Argentinië

In Argentinie zijn zondag 8 januari door een verkeersongeluk twee Nederlandse fietsters dodelijk letsel opgelopen. Het ongeluk vond plaats op een autoweg nabij de plaats Balde in de provincie San Luis.

Ongeluk fietser

De twee geliefden waren bezig met een fietstocht per tandem door het Zuid-Amerikaanse land. Hoe het ongeluk precies heeft plaats kunnen vinden is nog niet helder. De chauffeur verklaarde dat de dames plots overstaken. Desalniettemin sluit de politie dood door schuld niet uit. De vrachtwagenchauffeur is in voorlopige hechtenis genomen.

De politie onderzoekt ook of de wind een mogelijke rol heeft gespeeld bij het noodlottige ongeval. Ook behoord het in slaap vallen van de chauffeur als een mogelijke oorzaak van het verkeersdrama.

Scroll naar boven