Update busongeluk Sierre Zwitserland

NOS en Telegraaf melden dat er 7 Nederlandse kinderen zijn omgekomen bij de busramp. In totaal zaten er 10 Nederlandse kinderen in het voertuig. Het ministerie in Den Haag heeft het nieuws over het aantal Nederlandse overledenen nog niet kunnen bevestigen.

Busongeluk Sierre ZwitserlandIn totaal zijn 22 kinderen en 6 volwassenen overleden. Verder zijn 24 personen gewond geraakt waarvan een aantal ernstig letsel hebben opgelopen. Een 3-tal personen zou in coma geraakt zijn.

In de bus zaten 40 Belgische passagiers en 10 Nederlandse passagiers. Ook zat er iemand met de Poolse en Duitse nationaliteit in de bus.

De bus raakte op 13 maart 2012 rond 21:15 uur frontaal een muur in een tunnel nabij Sierre in Zwitserland. De Belgische premier Di Rupo is samen met familie van slachtoffers naar Zwitserland afgereisd.

Oorzaak busongeluk

Over de oorzaak wordt volop gespeculeerd. Johannes Hübner, ongevalsexpert bij de internationale vereniging voor bustoerisme RDA, heeft aangegeven dat het ontbreken van een vangrail bij heeft gedragen aan de ernst van het ongeval. De Duitse Automobilistenvereniging heeft aangegeven dat de noodnissen waren.

Scroll naar boven