Tragisch busongeluk Zwitserland

Bij een busongeluk nabij Sierre in Zwitserland zijn volgens eerste berichten 28 mensen overleden. Hieronder zijn 22 Belgische schoolkinderen. In de bus zaten 7 Nederlandse kinderen. Over de toestand van de Nederlandse kinderen is nog niets bekend. In totaal zouden nog eens 24 kinderen letsel hebben opgelopen.

Busongeluk Sierre ZwitserlandDe bus met kinderen van scholen uit Lommel en Haverlee reed in een tunnel op de A9 toen het éénzijdige verkeersongeluk plaats vond.  De kinderen, leerkrachten en chauffeurs waren op terugreis van een skivakantie in le Val d’ Anniviers. Door nog onbekende redenen botste de bus frontaal op een muur. Beide chauffeurs zijn om het leven gekomen.

Noodnummer busongeluk

Het Belgische ministerie van buitenlandse zaken heeft een crisiscentrum geopend. Hiervoor is een noodnummer geopend: 0032-(0)2 501 40 00

Update 14 maart 2012: 10:22

De branweercommendant van Lommel heeft aangegeven dat er 9 Nederlandse kinderen aan boord waren van de bus. Eerder werd in media gemeld dat er sprake was van 7 Nederlandse kinderen.

Update 14 maart 2012: 13:26

Media melden dat er een tiende Nederlands kind aan boord was van de bus. Negen kinderen zitten op basisschool ‘t Stekske in Lommel. Eén Nederlands kind zit op de Sint Lambertusschool Heverlee nabij Leuven.

Scroll naar boven