Schadevergoeding immateriële schade slachtoffers Robert M.

De rechter heeft bepaald dat Robert M. 476.000 Euro schadevergoeding aan de door hem misbruikte kinderen moet betalen. De schadevergoeding is een vergoeding voor immateriële schade. Mede veroordeelde Richard van O. dient 365.000 Euro aan immateriële schade te vergoeden.

Schadevergoeding immateriële schadeSchadeclaim materiële schade afgewezen
De rechter vindt dat een schadeclaim voor materiële schade in een civiele rechtszaak thuis hoort. Dit geldt eveneens voor een schadevergoeding aan de ouders van de slachtoffers.

Normaliter wanneer veroordeelden niet over gaan tot het betalen van schadevergoeding, dan kan er maximaal 1 jaar extra celstraf worden opgelegd. Om te voorkomen dat de opgelegde schadevergoeding een veredelde veroordeling is tot extra celstraf, heeft de rechter het volgende bepaald. In geval Robert M. en Richard O. geen schadevergoeding betaald aan de misbruikte kinderen, dan volgt 1 dag extra celstraf per misbruikt kind.

Scroll naar boven