eCall system moet levens redden bij auto-ongelukken

Op Europees niveau zijn er serieuze plannen om een automatisch noodoproep systeem te verplichten bij nieuwe auto’s. Het zogenaamde eCall-System alarmeert automatisch de hulpdiensten bij een auto-ongeluk. Vooral bij ongelukken met ernstige letselschade zal het systeem naar verwachting zijn waarde bewijzen.

eCall system redt levens na auto-ongelukken met ernstige letselschadeHet Europees Parlement heeft de Europese Commissie verzocht om regelgeving in te stellen. Door het eCall-systeem te verplichten denkt het Europees Parlement de kosten van het systeem te verlagen.

Als de plannen worden ingewilligd dan dient per 2015 iedere nieuwe auto voorzien te zijn van het systeem. Bij een verkeersongeval telt iedere seconde. Na verwachting zal het systeem dan ook vele levens gaan redden bij auto-ongelukken met ernstig letsel.

Zelf een auto-ongeluk gehad? Vul het mailformulier in en ontvang kosteloos juridische hulp binnen 24 uur. Onze letselschade specialist is u graag van dienst en realiseert een rechtvaardige schadevergoeding na een ongeluk.

Binnen 24 uur wordt er contact opgenomen.
Scroll naar boven