Auto-ongeval militairen, bestuurder vervolgt

Een militair die betrokken is geraakt bij een auto-ongeval, waarbij een collega dodelijk letsel opliep, is door justitie vervolgt. De officier van justitie vond dat de bestuurder van een terreinauto die van de wegraakte schuldig is aan het ongeval.

Toedracht auto-ongeval

Militair vervolgt voor auto-ongeval met dodelijk letselDe militairen waren bezig met een oefening. Ze werden ingeseind dat er een brand was uitgebroken. Zodoende moesten ze zo snel mogelijk naar de plaats van het onheil rijden. Op een zandweg geraakte de Landrover met twee wielen naast de weg. Twee keer corrigerend sturen leidde tot het omslaan van de auto. Bovenin de terreinwagen zat een ringaffuit gemonteerd. Dit wordt ook wel een mitrailleurvoet genoemd. De inzittenden droegen echter geen helm. Een militair die geen gordel droeg kwam bij het auto-ongeluk om het leven. Een tweede militair liep zwaar letsel op aan zijn been.

Uitspraak rechter over aansprakelijkheid ongeval

Het dossier van het het auto-ongeval is behandeld door de militaire kamer van de rechtbank te Arnhem. Deze aparte afdeling wordt ook wel de Krijgsraad genoemd. Rechtszaken tegen militairen en militair personeel worden in door de Krijgsraad behandeld onder drie verschillende wetten. Te weten de:

  • Wet militair tuchtrecht
  • Wet militair strafrecht
  • Internationaal oorlogsrecht

De rechter heeft bepaald dat de bestuurder niet aansprakelijk is voor het ongeval. De eis van justitie bestond uit een werkstraf gecombineerd met een rijontzegging en een rijverbod.

Schadevergoeding auto-ongeval?

Indien u zelf een auto-ongeval (als militair) heeft gehad en daarbij letselschade heeft opgelopen, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij voorzien u van kosteloos juridisch letselschade advies.

Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen.

Scroll naar boven