Letselschade advocaat eist schadevergoeding in strafzaak tegen Ernst Jansen Steur

Letselschade advocaat eist schadevergoedingFamilieleden van een overleden patiënt van Ernst Jansen Steur krijgen mogelijk een schadevergoeding. De letselschade advocaat van de nabestaanden heeft aangegeven tijdens de zitting op 28 november een civiele procedure in te brengen en schadevergoeding te eisen. De rechter zal zich er vervolgens over moeten uitspreken.

Letselschade advocaat krijgt geen erkenning van aansprakelijkheid

De vrouw heeft zichzelf om het leven gebracht nadat de ex-neuroloog een verkeerde diagnose meedeelde aan het slachtoffer. Tot op heden willen het Medische Spectrum Twente en betrokken zorgverzekeraar aansprakelijkheid te erkennen. Beide partijen stellen dat het niet aantoonbaar is dat de zelfdoding verband houdt met de foute diagnose.

De rechter die de strafzaak tegen Ernst Jansen Steur leidt velt binnenkort zijn vonnis. Een ingebrachte civiele procedure waarin de letselschade advocaat van de nabestaande schadevergoeding eisen zal uitsluitsel moeten geven over het recht op schadevergoeding.

Opzettelijk onjuiste diagnoses

Gedurende vele jaren heeft Jansen Steur opzettelijk verkeerde diagnoses gesteld. In totaal gaat het om honderden gevallen. De rechter heeft negen zaken aan de de strafzaak toegevoegd. De advocaat van de medicus heeft aangegeven dat zijn cliënt tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak aanwezig zal zijn.

In 2004 werd de arts gedwongen te vertrekken uit het Medische Spectrum Twente. Hij kreeg daarvoor een premie mee van 250.000 Euro. Vijf jaar na zijn ontslag kwam het ziekenhuis pas echt in actie. De Raad van Bestuur van het Medische Spectrum Twente stelde pas in 2009 een onderzoek in naar het handelen van Ernst Jansen Ster. Na 2004 reside Jansen Steur af naar Duitsland alwaar hij werk vond in verschillende klinieken. Hij werd opgespoord op verschillende locaties door Nederlandse media in Duitsland op verschillende locaties.

Scroll naar boven