Treinongeluk in ondergrondse Seoul

In de Koreaanse hoofdstad Seoul heeft een ernstig ongeval plaats gevonden bij een aanrijding van achteren waarbij twee treinen betrokken zijn. Veel passagiers hebben letselschade en whiplash opgelopen. Het ongeval gebeurde op een van de meest bereden metrolijnen.

Naar schatting zijn er zo’n 200 mensen gewond geraakt. De vervoersmaatschappij meldt dat niemand ernstig gewond is. Het gaat onder andere om veel slachtoffers met whiplash letsel.

Veel passagiers zijn gewond geraakt tijdens de evacuatie. Mensen moesten in het donker over de rails terug lopen naar het nabijgelegen station.

Oorzaak ongeval met treinen

Een mechanisch defect ligt aan de basis van het ongeluk met de treinen. Een rijdende trein zorgde voor een aanrijding van achteren op een stilstaand trein. Het onderzoek naar de toedracht van het treinongeluk is in volle gang. Een systeem dat er voor moet zorgen dat treinen elkaar niet te dicht naderen heeft mogelijk gefaald. Ook wordt onderzocht of menselijk falen een rol speelt. De bestuurders van de treinen zouden seinen verkeerd geïnterpreteerd kunnen hebben.

Scroll naar boven