Letselschade door vuurwerk

Het is weer bijna het einde van het jaar en dan gebeuren er helaas veel ongelukken met vuurwerk. In de nacht van 31 december 2013 naar 1 januari 2014 werden maar liefst 700 slachtoffers behandeld op de eerste hulp van de diverse ziekenhuizen en viel er één dodelijk slachtoffer te betreuren.

Letselschade vuurwerkWanneer u dit overkomt, kan dit grote gevolgen hebben voor de rest van uw leven. Soms gebeurt er een ongeval met vuurwerk omdat er gebreken aan het vuurwerk zijn. Het letsel is dan ontstaan door het ondeugdelijk vuurwerk, maar dit is vaak niet eenvoudig aan te tonen. U kunt proberen om de fabrikant aansprakelijk te stellen. In dat geval is het wel belangrijk om het ondeugdelijk vuurwerk te bewaren en getuigen te hebben. Dan nog zal het niet eenvoudig zijn om aan te tonen dat het vuurwerk niet deugde.

Omstanders en vuurwerk

Het gebeurt helaas ook vaak dat u als omstander letsel oploopt. In 31 % van de gevallen is het slachtoffer niet degene die het vuurwerk heeft afgestoken. Wanneer u als omstander slachtoffer bent geworden van het vuurwerk van een ander, dan heeft u recht op schadevergoeding. Neem in dat geval contact op met een letselschade adviseur, zodat deze u kan voorzien van advies.

Schakel een letselschade specialist in

Wanneer u dat wenst, kan een letselschade specialist de schuldige partij aansprakelijk stellen en u als onschuldig slachtoffer helpen om een schadevergoeding en smartengeld te verkrijgen.

Vul onderstaand contactformulier in voor gratis en vrijblijvend advies, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Natuurlijk hopen we dat u dit formulier niet nodig zult hebben en wensen wij u een prettig, gezellig en vooral veilig uiteinde.

Scroll naar boven