Hoogte letselschadebedragen mannen en vrouwen gelijk

Hoogte schadevergoeding mannen en vrouwenHet College voor de Rechten van de Mens te Utrecht heeft geoordeeld dat de hoogte van letselschadebedragen voor mannen en vrouwen gelijk dient te zijn. Indien dat niet zo is, is er sprake van discriminatie.

Een vrouw liep hersenletsel met verlammingsverschijnselen op na een een ongeval. De betrokken verzekeraar Reaal schatte in bij de berekening van het schadebedrag dat de vrouw kinderen zou krijgen. Zodoende werd de periode van haar 28e tot en met haar 38 levensjaar beperkt meegerekend. De vrouw zou in die periode part-time kunnen werken en dus minder schade lijden.

De rechtbank in Den Haag oordeelde eerder dat het standpunt van de verzekeraar correct is. Uit onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens is gebleken dat mannen ook in dezelfde periode minder kunnen werken door het krijgen van kinderen. Het College is dan ook van mening dat het onderscheid maken tussen mannen en vrouwen ten aanzien van de hoogte van het schadebedrag gezien kan worden als discriminatie.

Hoogte letselschade laten berekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand mailformulier. Binnen één werkdag neemt onze letselschade jurist telefonisch contact met u op.

Binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen.

Scroll naar boven