Ongeval met toeristenbus

Ieder jaar worden we in de vakantieperiode weer opgeschrikt door berichten van ongevallen met toeristenbussen. De oorzaken hiervan kunnen liggen in een fout of het onwel worden van de chauffeur van de bus, of in een aanrijding door een ander voertuig. Passagiers lopen hierbij vaak ernstig letsel op. Letsel die door de aansprakelijke partij moet worden vergoeden.

Veiligheid touringcar

Als passagier van een touringcar is het verstandig om de gordel in de bus om te houden. Ze zitten er om ze te gebruiken en ook kinderen horen in een bus, net als in een auto in de gordel vast te zitten.

Ook de buschauffeur hoort de veiligheid in het oog te houden en gebruik te maken van rusttijden. Wanneer dit niet gebeurt, mag u hem hier beslist op aanspreken.

Aansprakelijke partij

Wanneer u als passagier in een touringcar stapt, mag u ervan uit gaan dat u veilig uw eindbestemming bereikt. De touringcar maatschappij heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen om u veilig te vervoeren en is dus ook aansprakelijk wanneer er tijdens de rit een ongeval gebeurd.

Lichamelijk letsel na ongeval toeristenbus

Wanneer u lichamelijk letsel heeft opgelopen, moet u de busmaatschappij laten weten dat u letselschade heeft opgelopen en dat u de vervoersmaatschappij hiervoor aansprakelijk stelt. Wanneer u dat wilt kunt u voor het aansprakelijk stellen de hulp en/of het advies van een letselschade specialist inroepen. Deze hulp is voor u in de meeste gevallen kosteloos. De juridische kosten kunnen immers worden verhaald op de aansprakelijke tegenpartij.

Ongeval meegemaakt touringcar

Wanneer u letselschade heeft opgelopen bij een ongeval met een touringcar en hiervoor hulp of advies wil inroepen, kunt u kosteloos en vrijblijvend contact met ons opnemen middels onderstaand contactformulier. Wanneer u dit formulier invult, nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

Scroll naar boven