Verkeersveiligheid: een nationale prioriteit

Verkeersongeval Ruud LubbersIn april 2017 riep een samenwerkingsverband van 32 organisaties het nieuw te vormen kabinet op om van verkeersveiligheid een nationale prioriteit te maken. Dit omdat het aantal verkeersdoden en verkeersgewonden al jaren een stijgende trend laten zien. Wat betreft verkeersveiligheid is Nederland van zijn internationale derde positie inmiddels gekelderd naar een negende positie.

Voorgestelde verbeteringen

Er worden een aantal veiligheid verbeterende maatregelen voorgesteld aan het nieuw te vormen kabinet zoals het beter inrichten van de 30 km/uur-zones en een veiligere fietsinfrastructuur. Verkeershandhaving moet weer op niveau worden gebracht. De positie van verkeersslachtoffers moet hierbij worden verbeterd. Dit door het slachtoffer in de wet centraal te stellen. Ook moet er een slachtofferwijzer, app en site komen. De rest van de maatregelen zijn te lezen in het aangeboden manifest: Verkeersveiligheid, een nationale prioriteit. 

Bijna de helft van de ernstig verkeersgewonden is fietser

De fietser staat hoog op het prioriteitenlijstje van deze organisaties. Bijna de helft van de ernstig verkeersgewonden is fietser. Het is dus belangrijk om de veiligheid van deze verkeersdeelnemers te verhogen, zodat hier minder slachtoffers vallen.

Samenwerking

Tevens wordt er door de organisaties gepleit voor een betere samenwerking tussen de organisaties en de overheid om de verkeersveiligheid te bevorderen. In het samenwerkingsverband hebben onder andere de volgende organisaties zitting: ANWB, SWOV (Instituut voor Wetenschappelijk Verkeersveiligheidsonderzoek), Veilig Verkeer Nederland, het Verbond van Verzekeraars, de Fietsersbond en diverse universiteiten en gemeenten.

Letselschade-Claim

Ook Letselschade-Claim vindt verkeersveiligheid belangrijk. Voorkomen van ongevallen heeft de prioriteit boven genezen. Mocht u toch slachtoffer zijn geworden van een verkeersongeval en advies nodig hebben? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op met een gratis en vrijblijvend advies.

Scroll naar boven