Auto-ongeluk door een aanrijding van achteren

Na een auto-ongeluk of een aanrijding van achteren ontstaat er vaak nekletsel bij inzittende(n) van de voorste auto. Ook wanner er bij een auto-ongeval in eerste instantie geen zichtbaar letsel is, wil dat niet betekenen dat betrokkenen ongeschonden zijn. Whiplashklachten openbaren zich vaak pas na een aantal uren tot een tweetal dagen. Het is dan ook erg belangrijk om u medisch te laten controleren na een aanrijding van achteren.

Letselschade na een auto-ongeluk of aanrijding van achteren

Gelukkig zijn de meeste ongevallen waarbij sprake is van een kop-staartbotsing niet fataal. Wel zijn nekletsel en rugletsel veel voorkomend na een dergelijk ongeval. Gerelateerde klachten kunnen binnen een aantal dagen na het auto-ongeluk in toenemende mate opspelen. Zelfs een aanrijding van achteren met lage snelheid kan grote krachten op het menselijk lichaam uitoefenen. Een slingerbeweging van het hoofd kan leiden tot ernstig whiplashletsel of hersenletsel. Ook de rug is zeer kwetsbaar bij een verkeersongeval. Vooral een onverwachte impact uit een bepaalde hoek leidt vaak tot rugletsel. Wervels kunnen bijvoorbeeld scheef komen te zitten en zenuwen kunnen bekneld raken. Rug- en nekgerelateerde (whiplash)klachten bestaan onder andere uit:

  • Nekpijn
  • Rugpijn
  • Pijnlijke schouder
  • Hoofdpijn
  • Tintelende vingers
  • Slecht kunnen concentreren en onthouden

Heeft u zelf een auto-ongeval met aanrijding van achteren gehad?

Als u zelf betrokken bent geweest bij een auto-ongeluk of aanrijding van achteren, is het altijd raadzaam om u medisch te laten onderzoeken. Verder kunt u overwegen om schadevergoeding voor het ongeval en de gevolgen hiervan, uw letselschade, aan te vragen. Wij helpen u daar graag bij. Graag voorzien we u in eerste instantie van kosteloos advies. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om uw schade kosteloos te laten verhalen door een van onze letselschadespecialisten. Zo kunt u bijvoorbeeld recht hebben op schadevergoeding voor immateriële schade, inkomensschade, medische kosten en reiskosten. De kosten voor juridische hulp worden namelijk betaald door de tegenpartij. Dit is wettelijk geregeld.

Neem contact met ons op voor kosteloos advies

Bent u benieuwd wat Letselschade-Claim voor u kan betekenen na een aanrijding van achteren? Vul dan onderstaand formulier in en binnen 24 uur nemen wij telefonisch contact met u op. Voor meer informatie kunt u ook altijd contact met ons opnemen via 035 711 0484 of info@letselschade-claim.nl.

Scroll naar boven