Letselschade hersenletsel

Wilt u schadevergoeding aanvragen wanneer u of een naaste hersenletsel heeft opgelopen? Letselschade-Claim helpt u hier graag bij. Hersenletsel heeft veel impact op het leven van het slachtoffer. Patiënten zijn plots afhankelijk van hulp en lopen tegen (ernstige) beperkingen aan. Doordat functies kunnen wegvallen, kan lopen en bewegen, iets dat voorheen vanzelfsprekend was, moeilijk worden. Tijdelijke of permanente arbeidsongeschiktheid is een mogelijk gevolg.

Verschillende soorten hersenletsel

Hersenletsel is onder te verdelen in onderstaande categorieën:

  • Aangeboren hersenletsel: ontstaan door complicaties tijdens of kort na de geboorte, bijvoorbeeld door zuurstofgebrek.
  • Niet-traumatisch hersenletsel: hierbij gaat het om letsel veroorzaakt door een medische aandoening, zoals een hersenbloeding, hartinfarct, vergiftiging, hersenvliesontsteking, tumor of epilepsie.
  • Niet-aangeboren traumatisch hersenletsel: bij NAH traumatisch hersenletsel hebben we het over letsel dat ontstaat door een oorzaak van buiten het lichaam. Een val van de trap of een auto-ongeluk leidt dikwijls tot een hersenkneuzing, hersenschudding of permanente hersenbeschadiging.

Meer informatie over de verschillende vormen van hersenletsel vindt u hier: Uitleg hersenletsel. In dit artikel beperken we ons tot letselschade door ‘niet-aangeboren traumatisch hersenletsel’.

Arbeidsongeschiktheid en financiële zorgen door hersenletsel

Arbeidsongeschiktheid door hersenschade leidt tot forse letselschade. Het gemis aan inkomsten en medische en juridische kosten kunnen zorgen voor financiële stress. Het ene moment stond het slachtoffer gezond in het leven, had een mooie baan en een fijn leven. Het volgende moment vond er een ongeval plaats en kreeg het slachtoffer ernstige medische problemen waar financiële zorgen bij kwamen kijken. Het herstelproces neemt vaak veel tijd in beslag. Een uitgebreid revalidatieproces is vaak nodig om functies die verleerd zijn weer aan te leren. Dit vergt veel tijd en energie van het slachtoffer en zijn/haar omgeving.

Schadevergoeding aanvragen bij hersenletsel

Een schadevergoeding voor hersenletsel kunt u aanvragen met behulp van een letselschadeadvocaat. Een dergelijke advocaat of letselschadejurist is vaak een zegen in moeilijke tijden. Het is zijn/haar specialisme om schadevergoeding bij hersenletsel te verhalen op de aansprakelijke partij. Het doel is om slachtoffers onnodige (financiële) stress te besparen. Bij hersenletsel is het dan ook altijd verstandig om een letselschadeadvocaat of -jurist in te schakelen die u ondersteunt tijdens het volledige proces.

Aansprakelijkheid bij hersenletsel

Hoe zit het met de aansprakelijkheid van letselschade door hersenletsel? Als u in eigen huis bent gevallen of een ander huiselijk ongeval heeft gehad, bent u zelf verantwoordelijk. Als hersenletsel is veroorzaakt op het werk en het dus een bedrijfsongeval betreft, is het bedrijf meestal aansprakelijk. Ook bij verkeersongelukken, zoals een aanrijding, kunt u anderen aansprakelijk stellen als zij de overtreding begingen. Zorg wel dat u genoeg en duidelijk bewijs heeft. Bij een ongeval dat veroorzaakt is door omstandigheden in de natuur waar niemand invloed op kan hebben, is er sprake van een samenloop van omstandigheden. Er is dan geen aansprakelijke partij aan te wijzen.

Een voorschot van uw schadevergoeding

Het is bij een ongeluk waarbij u hersenschade oploopt verstandig dat u zo snel mogelijk een letselschadeadvocaat of -jurist in de arm neemt die de juridische zaken voor u regelt. Hij/zij kan de schuldige partij aansprakelijk stellen en de schade voor u verhalen. Daarnaast kan een dergelijke advocaat ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk een voorschot krijgt op de uiteindelijke schadevergoeding voor hersenletsel. U kunt hiermee uw rekeningen blijven betalen.

Smartengeld voor hersenletsel

Naast een vergoeding van uw gemaakte kosten, heeft u bij de uiteindelijke schadevergoeding voor hersenletsel ook recht op ‘smartengeld’. Smartengeld is een vergoeding voor leed en de gederfde levensvreugde die het gevolg zijn van een ongeval. Bij hersenletsel is het leed vaak fors. Niet alleen voor slachtoffers, maar ook voor mensen in de omgeving. Hersenletsel kan levens veranderen. Hier staat een financiële vergoeding ter compensatie voor in de vorm van smartengeld.

Vul het contactformulier in

Heeft u, of iemand in uw omgeving, hersenletsel opgelopen en zoekt u hulp bij het realiseren van schadevergoeding? Wilt u vrijblijvend advies of zoekt u iemand om uw zaken te behartigen? Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Deze service is volledig vrijblijvend en kosteloos. Ook kunt u contact met ons opnemen via 035 711 0484 en info@letselschade-claim.nl.

Scroll naar boven