Letselschade

Specialist in schadevergoeding na een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische fout

Heeft u letselschade? Laat u bijstaan door onze ervaren specialisten bij het aanpakken van uw letselschade.
Wij zetten onze expertise in om u de hoogst mogelijke vergoeding te bezorgen.

Uitstekend in communicatie

Landelijk werkzaam

Specialist in letselschade

Gratis rechtshulp

Gratis juridische hulp bij letselschade

Bent u op zoek naar antwoorden op vragen over letselschade? Laat onze ervaren letselschade experts u helpen. Wij begrijpen hoe ingrijpend letselschade kan zijn en staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. 

Neem gerust even contact op via: 035 7110484 of info@letselschade-claim.nl

Ontvang waar u recht op heeft!

  • Ontdek of u recht heeft op schadevergoeding
  • Laat uw schade kosteloos berekenen
  • Claim uw schade met behulp van een gerenommeerd letselschade expert
  • Voorkom dat u uw schadevergoeding misloopt door tijdig actie te ondernemen
  • Bescherm uw rechten en belangen door deskundige begeleiding bij de claim

Veelvoorkomende Ongevallen in Letselschadezaken

In de letselschadepraktijk komen wij vaak verschillende soorten ongevallen tegen, zoals verkeersongevallen, bedrijfsongevallen en medische fouten. Hieronder vindt u een overzicht van specifieke ongevallen waardoor onze cliënten letsel hebben opgelopen.

Schadevergoeding verkeersongeval claimen
Verkeersongeval
Whiplash schadevergoeding
Whiplash letsel
Schadevergoeding Bedrijfsongeval
Bedrijfsongeval
Fietsongeval
Letsel door ongeluk met fiets
Schadevergoeding auto ongeluk
Schadevergoeding auto-ongeluk
Schadevergoeding motorongeluk
Letselschade door Motorongeluk
Schadevergoeding scooterongeluk
Letselschade door scooter ongeluk
Aanrijding voor stoplicht
Aanrijding voor stoplicht

Wie vergoedt uw letselschade?

De vaststelling van de aansprakelijkheid is een cruciale stap bij het claimen van een letselschade vergoeding. Hierdoor wordt bepaald wie verantwoordelijk is voor de vergoeding van de schade. De verantwoordelijkheid voor letselschade kan variëren afhankelijk van de omstandigheden waarin het ontstond. 

Aansprakelijkheid letselschade bij verkeersongevallen

Bij verkeersongevallen is de veroorzaker aansprakelijk, terwijl bij bedrijfsongevallen het bedrijf in kwestie meestal verantwoordelijk is. 

In de praktijk is het bijna altijd de verzekeraar van de tegenpartij die de schade van onze cliënten bij een verkeersongeluk vergoedt. Echter, soms is de aansprakelijkheid niet duidelijk of is er sprake van meerdere aansprakelijke partijen. Dan kan het nodig zijn om deskundigen in te schakelen om de aansprakelijkheid vast te stellen. Dit kunnen bijvoorbeeld verkeersdeskundigen of technische deskundigen zijn.

Ook kan het voorkomen dat de aansprakelijkheid niet gedekt is door een verzekering. In dit geval is het belangrijk om te onderzoeken of er andere middelen zijn om de schade toch te vergoeden. Hierbij kan gedacht worden aan het verhalen van de schade uit het privé-vermogen van de aansprakelijke partij of door het opstarten van een rechtszaak.

Aansprakelijkheid letselschade bij bedrijfsongevallen

Bij bedrijfsongevallen kan de aansprakelijkheid complex zijn, omdat er vaak meerdere partijen betrokken zijn. Het is in deze gevallen van groot belang om de verantwoordelijkheid en verhoudingen tussen partijen helder in kaart te brengen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de werkgever, opdrachtgever, toeleveranciers en andere betrokken partijen.

In deze situaties is het belangrijk om te onderzoeken wie verantwoordelijk is voor de veiligheid van de werknemer en wie verantwoordelijk is voor het nemen van maatregelen om bedrijfsongevallen te voorkomen. Ook is het noodzakelijk om te onderzoeken of er sprake is van nalatigheid of fouten in de processen en de verantwoordelijkheid hier

Wat is de hoogte van schadevergoeding na een ongeval?

De hoogte van uw letselschadevergoeding is afhankelijk van de ernst en de gevolgen van het opgelopen letsel. Het is belangrijk om te realiseren dat elke letselschadezaak uniek is en dat er geen vastgestelde bedragen zijn die gelden voor alle situaties.

Desondanks kunnen we u wel een indicatie geven van de hoogte van letselschadebedragen. Dit is gebaseerd op gegevens van eerder afgesloten letselschadezaken en de bedragen die daarin zijn uitgekeerd. Deze bedragen niet bindend zijn en dat er bij elke zaak specifieke factoren kunnen spelen die van invloed zijn op de hoogte van de vergoeding.

Het is daarom belangrijk om bij het bepalen van de hoogte van de letselschadevergoeding rekening te houden met de specifieke omstandigheden van de betrokken zaak. Een ervaren letselschadejurist of letselschade advocaat kan u hierbij begeleiden en u helpen bij het bepalen van de hoogte van de vergoeding die u kunt verwachten. Houd er rekening mee dat de hoogte van schadevergoeding voor een soortgelijk letsel sterk kan verschillen. Dit komt doordat de schadepost inkomensschade per individu verschillend is.

Soort ongevalHoogte schadevergoeding
Schadevergoeding whiplash na aanrijding van achteren€ 42,500,-
Schadevergoeding knieletsel na scooter ongeval€14,200
Schadevergoeding whiplash na aanrijding voor stoplicht€46.800,-
Schadevergoeding aanrijding voetganger op zebrapad€8.400,-
Schadevergoeding rugletsel door bedrijfsongeval€145.000

Een overzicht van de belangrijkste onderwerpen

Hoe ziet het letselschade traject eruit?

Aansprakelijk stellen tegenpartij

Erkenning van aansprakelijkheid

Voorschot letselschade aanvragen

In kaart brengen van de schade

Juridische onderbouwing van de geleden schade

Indienen van het totale schadebedrag

De vaststellingsovereenkomst

Wat zijn de belangrijkste schadeposten?

Vergoeding van alle ongeval gerelateerde schade

Smartengeld voor geleden en te lijden schade

Vergoeding inkomenschade

Vergoeding medische kosten

Vergoeding huishoudelijke hulp

Vergoeding juridische kosten

Vergoeding reiskosten

Schadevergoeding verkeersongeluk

Heeft u letsel opgelopen door een verkeersongeval en zoekt u een ervaren letselschade adviseur om uw schade te claimen? Dan bent u bij Letselschade-Claim aan het juiste adres. Ons team staat klaar om uw zaak professioneel te begeleiden.

Uw welzijn en aandacht voor uw zaak staan bij ons centraal. Onze specialisten hebben reeds talloze cliënten succesvol geholpen met een rechtvaardige schadevergoeding na een verkeersongeval.

Bedrijfsongeval schadevergoeding

Schadevergoeding bedrijfsongeval

Bent u gewond geraakt door een bedrijfsongeval en/of arbeidsongeval en zoekt u deskundige ondersteuning om uw schadevergoeding te eisen? Laat u dan bijstaan door Letselschade-Claim. Onze ervaren letselschade specialisten staan klaar om uw specifieke verwonding te beoordelen en ervoor te zorgen dat u een rechtvaardige vergoeding voor geleden schade en letsel ontvangt.

Uw welzijn en belangen staan bij ons altijd op de eerste plaats. Onze aanpak heeft al veel slachtoffers van bedrijfsongevallen geholpen bij het verkrijgen van een adequate schadevergoeding.

Schadevergoeding medische fout

Bent u het slachtoffer geworden van letsel als gevolg van een medische falen en zoekt u professionele hulp om uw schadevergoeding te claimen? Dan biedt Letselschade-Claim de oplossing. Onze ervaren letselschade specialisten staan klaar om uw zaak op een efficiënte en effectieve manier aan te pakken. 

Uw welzijn en uw belangen staan bij ons altijd op de eerste plaats. Onze deskundige hulp heeft al tal van cliënten geholpen om een rechtvaardige schadevergoeding te claimen na een medische misser.

Schadevergoeding medische fout
Scroll naar boven